Клюєв обіцяє організувати доступ журналістів до міністрів у Кабміні

6 Вересня 2011
17966
6 Вересня 2011
10:42

Клюєв обіцяє організувати доступ журналістів до міністрів у Кабміні

17966
Клюєв обіцяє організувати доступ журналістів до міністрів у Кабміні

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв пообіцяв, що права журналістів на професійну діяльність у Кабміні будуть дотримані. Про це він написав у своєму блозі на «Корреспондент.net», у відповідь на колонку журналіста 5-го каналу Олексія Братущака на «Українській правді», у якій той дорікнув погіршенням умов роботи урядових журналістів.

 

Пан Клюєв дав доручення забезпечити комфортні умови роботи журналістів під час засідань уряду й організувати доступ ЗМІ до міністрів. Чиновник повідомив, що зустрівся з журналістом в понеділок у приміщенні Верховної Ради, і пан Братущак пояснив, у чому суть його побоювань.

 

«Важливість соціального діалогу в нинішніх політичних і економічних умовах ніхто не відміняв. І я підтверджую свої слова», - зазначив Клюєв.

 

«Журналісти, на моє глибоке переконання, є важливою сполучною ланкою між владою і суспільством. Вони не тільки доносять до населення інформацію про діяльність уряду, вони щодня формують громадську думку», - уточнив перший віце-прем'єр, додаючи, що «вивчив ситуацію, що склалася».

 

«І вже дав доручення забезпечити комфортні умови роботи журналістів під час засідань уряду, а також організувати доступ до міністрів для отримання необхідних коментарів», - зазначив чиновник, додавши, що результати можна буде відчути «вже найближчим часом».

 

«Однак, змушений звернути вашу увагу на те, що у кожної медалі завжди є дві сторони. Як політики і чиновники повинні поважати права журналістів, так і представники ЗМІ повинні з розумінням ставитися до роботи центральних органів влади та дотримуватися встановлених правил поведінки, - пише далі перший віце-прем'єр. - Це - стандартні умови співпраці влади і медіа, які існують у всіх демократичних країнах. І якщо ми хочемо дійсно стати європейською країною, то ігнорувати ці умови ми не маємо права».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17966
Читайте також
02.09.2011 10:26
Олексій Братущак, «Українська правда»
33 993
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду