Суд над грузинськими фотографами розпочнеться 1 вересня і буде закритим

22 Липня 2011
4748
22 Липня 2011
16:11

Суд над грузинськими фотографами розпочнеться 1 вересня і буде закритим

4748
Грузинська прокуратура уклала з обвинувачуваними фотографами угоду
Суд над грузинськими фотографами розпочнеться 1 вересня і буде закритим

Грузинська прокуратура вирішила оформити процесуальну угоду (документарно оформлену домовленість) із обвинувачуваними в шпигунстві на користь Росії фотографами, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

 

Відповідно до заяви прокуратури, звинувачені надали особливо важливу для державної безпеки інформацію, зокрема про те, хто є таємним співробітником російських спецслужб у Грузії.

 

Судовий процес над фотографами розпочнеться 1 вересня і буде закритим.

 

Нагадаємо, 7 липня грузинська контррозвідка затримала чотирьох фоторепортерів: представника «Європейського прес-фотоагентства» в Грузії Зураба Курцикідзе, фотографа прес-служби адміністрації президента Грузії Іраклія Геденідзе, його дружину, також фоторепортера Натію Геденідзе і фотографа МЗС Георгія Абдаладзе.

 

9 липня фоторепортерам було висунуте звинувачення у шпигунстві. Тбіліський міський суд прийняв рішення про двомісячне ув'язнення трьох фоторепортерів, окрім Натії Геденідзе, яку відпустили під заставу.

 

Фоторепортери пов'язували свій арешт з поширенням фото з жорстокого розгону опозиційної демонстрації 26 травня. Однак згодом троє фоторепортерів зізналися в скоєнні злочину.

 

Грузинські журналісти тим часом проводять акції протесту з вимогою зняти гриф «секретно» зі справи їхніх колег.

 

Український рух «Стоп цензурі!» також закликав грузинську владу зробити судовий процес відкритим і звільнити з-під варти затриманих, а саме - змінити запобіжний захід на домашній арешт або підписку про невиїзд.

 

19 липня в Києві відбувся журналістський пікет посольства Грузії в Україні.

 

Як писала ТК, МФЖ закликала Саакашвілі змінити запобіжний захід для фоторепортерів, звинувачених у шпигунстві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4748
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду