detector.media
22.07.2011 16:11
Суд над грузинськими фотографами розпочнеться 1 вересня і буде закритим
Грузинська прокуратура уклала з обвинувачуваними фотографами угоду

Грузинська прокуратура вирішила оформити процесуальну угоду (документарно оформлену домовленість) із обвинувачуваними в шпигунстві на користь Росії фотографами, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

 

Відповідно до заяви прокуратури, звинувачені надали особливо важливу для державної безпеки інформацію, зокрема про те, хто є таємним співробітником російських спецслужб у Грузії.

 

Судовий процес над фотографами розпочнеться 1 вересня і буде закритим.

 

Нагадаємо, 7 липня грузинська контррозвідка затримала чотирьох фоторепортерів: представника «Європейського прес-фотоагентства» в Грузії Зураба Курцикідзе, фотографа прес-служби адміністрації президента Грузії Іраклія Геденідзе, його дружину, також фоторепортера Натію Геденідзе і фотографа МЗС Георгія Абдаладзе.

 

9 липня фоторепортерам було висунуте звинувачення у шпигунстві. Тбіліський міський суд прийняв рішення про двомісячне ув'язнення трьох фоторепортерів, окрім Натії Геденідзе, яку відпустили під заставу.

 

Фоторепортери пов'язували свій арешт з поширенням фото з жорстокого розгону опозиційної демонстрації 26 травня. Однак згодом троє фоторепортерів зізналися в скоєнні злочину.

 

Грузинські журналісти тим часом проводять акції протесту з вимогою зняти гриф «секретно» зі справи їхніх колег.

 

Український рух «Стоп цензурі!» також закликав грузинську владу зробити судовий процес відкритим і звільнити з-під варти затриманих, а саме - змінити запобіжний захід на домашній арешт або підписку про невиїзд.

 

19 липня в Києві відбувся журналістський пікет посольства Грузії в Україні.

 

Як писала ТК, МФЖ закликала Саакашвілі змінити запобіжний захід для фоторепортерів, звинувачених у шпигунстві.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY