Грузинські журналісти вимагають зняти секретність зі справи про арешт фоторепортерів

12 Липня 2011
15187
12 Липня 2011
13:05

Грузинські журналісти вимагають зняти секретність зі справи про арешт фоторепортерів

15187
Грузинські журналісти вимагають зняти секретність зі справи про арешт фоторепортерів

На вечір 12 липня грузинські журналісти запланували провести акцію протесту під парламентом. Вони вимагатимуть зняти гриф «секретно» зі справи про арешт їхніх колег-фоторепортерів. Про це повідомляє 5 канал.

 

Аналогічний протест журналісти вже провели під будівлею міністерства внутрішніх справ Грузії. Туди медійники принесли фото з жорсткого розгону опозиційної демонстрації 26-го травня. Поширення цих світлин і стало причиною арешту та звинувачення фотокорів у шпигунстві, заявив один із затриманих Георгій Абдаладзе.

 

Окрім нього, за ґратами опинилося іще двоє фотокореспондентів, серед них - і особистий фотограф президента Іраклій Ґеденідзе. Їм закидають співпрацю із російськими спецслужбами. Попереднє слухання у справі призначене на 1 вересня.

 

Нагадаємо, що 7 липня контррозвідка МВС Грузії затримала чотирьох фоторепортерів: Зураба Курцикідзе (представник європейського фотоагентства EPA у Грузії), Іраклія Геденідзе (фотограф прес-служби адміністрації президента) і його дружину, фотографа Натію Геденідзе, а також Георгія Абдаладзе, який працює за контрактом з МЗС Грузії. 9 липня їм було офіційно висунуто обвинувачення в шпіонажі (стаття 314 Кримінального кодексу Грузії).

 

Як писала ТК, у червні до нового законопроекту Грузії «Про зібрання і маніфести» увійшов механізм захисту журналістів під час акцій. Передбачалося, що у проекті з'явиться запис про те, щоб під час розгону акції у журналістів була можливість працювати у звичному режимі

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15187
Читайте також
14.07.2011 15:24
Вікторія Сюмар
для «Детектор медіа»
26 756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду