Депутати відправили на доопрацювання проект Ландіка про включення супутникових каналів до УПП

2 Червня 2011
14828
2 Червня 2011
11:35

Депутати відправили на доопрацювання проект Ландіка про включення супутникових каналів до УПП

14828
Проект мав усі шанси бути не прийнятим
Депутати відправили на доопрацювання проект Ландіка про включення супутникових каналів до УПП

Парламент 2 червня відправив на повторне друге читання законопроект № 6527 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій», ініційований Володимиром Ландіком, що передбачає включення до універсальної програмної послуги всіх українських ефірних і супутникових каналів. За таке рішення проголосувало 275 народних депутатів.

 

Доповідаючи з цього питання, автор проекту Володимир Ландік зазначив, що треба законом зобов'язати провайдерів включати місцеві регіональні канали в пакет універсальної програмної послуги. «Зараз провайдери беруть з малих каналів оплату за те, щоб вони потрапили в ефір. Натомість транслюють іноземні канали. Дехто закидає, що ухваливши цей закон ми порушимо Конвенцію про транскордонне мовлення. Так це неправда, оскільки згідно з Конвенцією кожна країна сама визначає, як їй захистити свій інформаційний простір. Крім того, ми пропонуємо відкласти вступ в дію з 1 липня 2012 року», - сказав він.

 

За словами пана Ландіка, оскільки Головне юридичне управління та деякі народні депутати мають зауваження до законопроекту, тому він просить перенести його розгляд на наступну сесію.

 

Нагадаємо профільний Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував прийняти проект № 6527 у другому читанні та в цілому.

 

Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував відправити законопроект № 6527 на повторне друге читання. Проти висловився народний депутат Юрій Кармазин, який наполягав на негайному ухваленні цього закону.

 

У результаті голосування більшість підтримала пропозицію Володимира Литвина.

 

Нагадаємо, 15 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект Володимира Ландіка № 6527 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій». Цей проект пропонує включити до універсальної програмної послуги всі українські ефірні та супутникові телеканали.

 

Зараз до універсальної програмної послуги входять лише ефірні телеканали, що мають ліцензію на території, де розташована відповідна багатоканальна мережа.

 

Раніше об'єднання кабельних операторів просили Володимира Ландіка відкликати законопроект. Також Асоціація «Телекомунікаційна палата України» заявляла, що кабельні оператори будуть не в змозі виконувати норми закону, за яким до універсальної програмної послуги включать усі українські ефірні та супутникові телеканали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14828
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду