Депутати підтримують ідею Ландіка включити всі українські канали до універсальної програмної послуги

15 Лютого 2011
16232
15 Лютого 2011
16:42

Депутати підтримують ідею Ландіка включити всі українські канали до універсальної програмної послуги

16232
Депутати підтримують ідею Ландіка включити всі українські канали до універсальної програмної послуги

15 лютого 2011 року Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект № 6527 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання взаємовідносин у сфері телебачення та телекомунікацій». За документ проголосувало 262 народні депутати.

 

Нагадаємо, цей законопроект, зареєстрований Володимиром Ландіком, передбачає включення до універсальної програмної послуги всіх українських  телеканалів з ефірним та супутниковим мовленням.

 

Доповідач із цього питання й автор законопроекту член комітету з питань свободи слова та інформації Володимир Ландік зазначив, що зміни, запропоновані цим проектом, дозволять телерадіоорганізаціям, які мають ліцензію Національної ради на ефірне чи супутникове мовлення на територію, що співпадає з територією діяльності оператора телекомунікацій, бути присутніми в переліку програм, які пропонує оператор телекомунікацій своїм абонентам.

 

«Відповідно до зазначених змін, оператор, провайдер телемережі буде зобов'язаний забезпечити своїм абонентам доступ до програм телерадіоорганізацій, що здійснюють ефірне чи супутникове мовлення на території телемережі на підставі ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у найбільш доступній частоті за найбільш доступною ціною для телеглядачів. Крім цього, законопроектом передбачено відповідальність за невиконання вищезазначених вимог», - сказав Ландік.

 

На думку народного депутата, прийняття цього закону дозволить забезпечити органічну співпрацю операторів телекомунікацій та телерадіоорганізацій, сприятиме забезпеченню права на інформацію мешканців регіонів, розвитку національних телерадіовиробників і організацій, ефективному функціонуванню відкритого і справедливого конкурентного ринку та входженню України до світового інформаційного простору.

 

«Цей проект дозволить підтримати вітчизняного виробника. Його підтримують як загальнонаціональні, так і регіональні телеканали. До універсальної програмної послуги згодом зможе увійти й канал суспільного мовлення, крім того ухвалення цього проекту дасть поштовх до розвитку цифрового мовлення», - сказав Володимир Ландік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16232
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зритель
4827 дн. тому
А кто нас хоть раз спросил? Вот сейчас все кабельщики выключают одни каналы а вместо них ставят ТВ-шоп и Меню-ТВ. Это что ради зрителя сделано? Кто меня спросил? Значит,если какой-то канал телемагазины крутит в обеденное время - это плохо, а вот если каналы отключают и вместо них ставят ТВ-шопы это нормально. Пусть все каналы мне показывают, все равно я им плачу. Почему ВИАССАТ может всех показывать а кабельщики нет? Пусть расширяют свою сеть.
WD40
4827 дн. тому
А еще надо сделать так, чтобы заставить провайдера доплачивать зрителям, которые согласятся эти каналы смотреть.
телек
4827 дн. тому
И мы очень даже "ЗА". Но Клитная будет возражать :о)))))))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду