Гендиректор СТБ після дзвінка нардепа Бондаренко зняв з ефіру сюжет про президента

26 Лютого 2011
33377
26 Лютого 2011
16:02

Гендиректор СТБ після дзвінка нардепа Бондаренко зняв з ефіру сюжет про президента

33377
Гендиректор СТБ після дзвінка нардепа Бондаренко зняв з ефіру сюжет про президента
25 лютого на СТБ зняли з ефіру один з сюжетів про те, як відбувалася «Розмова з країною» президента Януковича. ТК про це стало відомо з власних джерел на каналі СТБ. За цією інформацією, народний депутат України, член Партії регіонів Олена Бондаренко подзвонила генеральному директору СТБ Володимиру Бородянському і звинуватила журналістів цього телеканалу  у грубій підтасовці подій. Пан Бородянський наказав зняти сюжет  з ефіру о 18-й. 

Нагадаємо, вчора, 25-го лютого, о 18.55 прес-служба Партії регіонів опублікувала заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"»  у інсценуванні подій та поширенні недостовірної інформації.
Як зазначено у тексті, під час телепроекту «Розмова з країною» на знімальних майданчиках  журналісти різних телеканалів готували сюжети та спілкувалися з учасниками телемосту. При цьому, як стверджує прес-служба, одна зі знімальних груп намагалася штучно створити сюжет як «добре сплановану фальшивку про ставлення людей до Партії регіонів, президента і проведеної ними політики реформ»

Між тим джерело «Детектор медіа» зазначає, що журналісти СТБ не робили нічого з того, що приписує їм прес-служба Партії регіонів: «У сюжеті, що готувався до ефіру, на відео не фігурувала жодна з дій, про який йшлося в заяві ПР. І якби пан Бородянський побачив той сюжет, то й сам би впевнився у цьому». До речі, журналістка СТБ Ольга Червакова на своїй сторінці у Facebook також запевняє, що її колеги не інсценували події, натомість готували збалансований і об’єктивний сюжет. У випуску о 22-й годині вийшов один великий сюжет про спілкування президента з країною, до якого вмонтували епізоди з сюжету про мітинги, який не вийшов о 18-й.

ТК сподівається отримати коментар керівництва телеканалу СТБ та Олени Бондаренко.
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33377
Читайте також
28.02.2011 17:35
Олексій Мустафін, для «Української правди»
27 404
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
4809 дн. тому
Но скандал-то заключается в том, что журналист сделал сюжет о ПЛАТНЫХ митингах в поддержку президента. И не важно кто, Бородянский или Мустафин, но сюжет-то зарубили под видом "неинтересного". Но митинги-то действительно были платными. Не нужно быть журналистом СТБ и даже не нужно выходить из дома, чтобы в этом убедиться. Достаточно зайти в интернет. Вот чёткие адреса групп ВКонтакте, которые держат "сотники" и ГБРовцы. Там действительно чётко всё расписано об условиях платного участия. Что это, большая тайна??? Итак: http://vkontakte.ru/club12147514 http://vkontakte.ru/club20456143 http://vkontakte.ru/club5247811 http://vkontakte.ru/club17588674 http://vkontakte.ru/club21376269 http://vkontakte.ru/club23340637 http://vkontakte.ru/club16346017 http://vkontakte.ru/club24232040 А вот потрясающие обсуждения о том, как "кинули" с оплатой на митинге 25-го февраля: http://vkontakte.ru/topic-12147514_24026279 или вот одна из баз тех, кто выходит на митинг за деньги с ПОЛНЫМ ПЕРЕЧНЕМ ТЕЛЕФОНОВ и таких баз ДЕСЯТКИ: http://vkontakte.ru/topic-12147514_23007258 В группе зарегестрированы более 5000 потенциальных платных митингующих, а в базе - около сотни. Да позвоните Вы каждому и спросите кому СКОЛЬКО заплатили за митинг,а кого "кинули". Базы ведь открыты (!!!!) для КАЖДОГО, кто зарегистрирован ВКонтакте! А теперь объясните мне, Мустафин, как это так получается, что молодёжь в социальных сетях эта тема волнует, а Вас - нет. Бабушек и нищих, без социальных сетей, вышедших на митинг волнует, а Вас - нет. Вашего журналиста, которого Вы благодарите за работу над тем выпуском волнует, а Вас - нет? P/s/ Неделю назад видел никому не нужные сюжеты в конце новостей про то, как плохо прошли концерты в КМДА и как плохо звукорежиссёр настроил технику. Мустафин, а эти сюжеты, значит, стране интересны, да? Какой абсурд!
колега
4810 дн. тому
А що тут дивуватися. Бондаренко одна з тих, кто "мочить" українське телебачення. музику та культуру. Й робить це послідовно й нагло. Бо ніхто цій паскуді відсіч не дає.
Бондаренко - неадекватна!
4811 дн. тому
Невже ВВ не знає, що Олена Бондаренко - рідкісний медійний неадекват?!
алекс харьков
4811 дн. тому
Так пусть в Ютубе выложат а мы уже разберемся в свете последних событий.
Otar Dovzhenko
4811 дн. тому
Чудова відповідь на прохання Януковича показати йому приклади, коли влада тисне на ЗМІ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду