detector.media
26.02.2011 16:02
Гендиректор СТБ після дзвінка нардепа Бондаренко зняв з ефіру сюжет про президента
25 лютого на СТБ зняли з ефіру один з сюжетів про те, як відбувалася «Розмова з країною» президента Януковича. ТК про це стало відомо з власних джерел на каналі СТБ. За цією інформацією, народний депутат України, член Партії регіонів Олена Бондаренко подзвонила генеральному директору СТБ Володимиру Бородянському і звинуватила журналістів цього телеканалу  у грубій підтасовці подій. Пан Бородянський наказав зняти сюжет  з ефіру о 18-й. 

Нагадаємо, вчора, 25-го лютого, о 18.55 прес-служба Партії регіонів опублікувала заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"»  у інсценуванні подій та поширенні недостовірної інформації.
Як зазначено у тексті, під час телепроекту «Розмова з країною» на знімальних майданчиках  журналісти різних телеканалів готували сюжети та спілкувалися з учасниками телемосту. При цьому, як стверджує прес-служба, одна зі знімальних груп намагалася штучно створити сюжет як «добре сплановану фальшивку про ставлення людей до Партії регіонів, президента і проведеної ними політики реформ»

Між тим джерело «Детектор медіа» зазначає, що журналісти СТБ не робили нічого з того, що приписує їм прес-служба Партії регіонів: «У сюжеті, що готувався до ефіру, на відео не фігурувала жодна з дій, про який йшлося в заяві ПР. І якби пан Бородянський побачив той сюжет, то й сам би впевнився у цьому». До речі, журналістка СТБ Ольга Червакова на своїй сторінці у Facebook також запевняє, що її колеги не інсценували події, натомість готували збалансований і об’єктивний сюжет. У випуску о 22-й годині вийшов один великий сюжет про спілкування президента з країною, до якого вмонтували епізоди з сюжету про мітинги, який не вийшов о 18-й.

ТК сподівається отримати коментар керівництва телеканалу СТБ та Олени Бондаренко.
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY