Нацрада заперечує, що переслідує регіональних партнерів ТВі

23 Вересня 2010
19431
23 Вересня 2010
13:05

Нацрада заперечує, що переслідує регіональних партнерів ТВі

19431
Нацрада заперечує, що переслідує регіональних партнерів ТВі

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звертається до ТВі з проханням «припинити pr-маніпуляції і називати речі своїми іменами». Таку заяву прес-служба регулятора розповсюдила 23 вересня у відповідь на протест ТВі проти «переслідування» їхніх регіональних партнерів.

 

Нагадаємо, 22 вересня Нацрада оголосила попередження ТОВ «Інформаційна ТРК "Схід-плюс"» з міста Слов'янська Донецької області за результатами планової перевірки. Як повідомляла ТК і як підкреслює у своїй заяві Нацрада, санкція винесена за суттєві відхилення від програмної концепції. Регулятор нагадує, що в травні 2008 року компанія вже отримувала попередження.

 

На підтвердження того, що регулятор не переслідує регіональних партнерів ТВі, Нацрада наводить той факт, що на засіданні 7 липня вона продовжила дію ліцензії харківської компанії Simon, яка ретранслює ТВі, «тому що вона не порушує українського законодавства і умов власної ліцензії». Що ж до санкцій, то з 1 вересня Нацрада оголосила загалом 10 попереджень різним регіональним компаніям.

 

«Складається враження, що ТВі і законність - речі несумісні, оскільки телеканал, незважаючи на рішення Національної ради про анулювання додатків до своєї ліцензії, заявляє про продовження ефірного мовлення, а також підтримує телеорганізацію, яка жорстко та неодноразово порушувала українське законодавство», - заявляє Нацрада.

 

Також Нацрада наголошує, що в телеканалу ТВі та всіх інших телерадіоорганізацій «були, є і будуть усі законні підстави для розбудови та покращення свого мовлення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду