У квартирі журналістки Білозерської провели обшук (ОНОВЛЕНО)

27 Березня 2010
22436
27 Березня 2010
18:20

У квартирі журналістки Білозерської провели обшук (ОНОВЛЕНО)

22436
У квартирі журналістки Білозерської провели обшук (ОНОВЛЕНО)

27 березня співробітники Голосіївського районного відділу внутрішніх справ провели обшук у квартирі журналістки Олени Білозерської. Про це вона повідомила у своєму блозі.

 

«До мене прийшли з постановою на обшук і шукали друковану і фотопродукцію, пов`язану з діяльністю "автономів". Це були слідчий з Голосіївського РОВД Коновод Валерій і оперуповноважений на прізвище Печений», - зазначає вона.

 

За її словами, слідчі пішли об 11 годині, конфіскувавши 2 диски, що містять фотозвіти з акцій протесту. Зокрема йшлося про акцію протесту біля магазину дорогого хутра, спрямовану на захист тварин. Як зазначила пані Білозерська, під час обшуку перевіряли її персональний комп`ютер. Щодо вилучених світлин, зазначає журналістка, на них зафіксовано лише спини учасників мітингу, практично всі ці фото були опубліковані в інтернеті.

 

 

Як розповіла Олена Білозерська ТК, правоохоронців цікавили фото, де зафіксовано кидання димових шашок під час акцій протесту. «У лютому і березні столичні радикали провели серію таких акцій. Зокрема, вони закидали «димовухами» магазин дорогого хутра біля метро «Республіканський стадіон» на знак протесту проти вбивства тварин. Я особисто з цією акцією не згодна, але я її знімала.  По цій акції була заведена кримінальна справа. Одного хлопця затримали охоронцями, окрім цього незаконно був затриманий охоронцями фотокор, який висвітлював цю акцію», - наголосила вона. 

  

Адвокат журналістки Сидір Кізін заявив, що вилучення матеріалів суперечить статті 17 Закону України Закону України «Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів», де сказано: «Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів і технічних засобів, якими він користується у своїй роботі».

 

За словами Олену Білозерської, 30 березня її викликали до Голосіївського РВВС. «Якщо чинитимуть тиск, то звичайно писатиму скаргу на такі дії. Справа в тому, що якби в мене не проводили обшук, а просто попросили це фото, я б їх надала. Тому що я такі акції фотографую так, що облич людей там не видно. І вони не можуть нікому зашкодити», - додала вона.

 

ТК намагатиметься отримати коментар у керівника Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимира Поліщука. Поки що зв'язатися з ним не вдалося.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22436
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mexx
5145 дн. тому
The ments rules!!!Шьерт побьери, менти ест молоток!Wrighter na parashu!
Игорь
5147 дн. тому
Националистку-бандеровку давно пора посадить лет на 15. Смерть бандеровцам !!! Национализм не пройдет!!! Да здравствует интернационализм !
#1
5148 дн. тому
"Новая власть в Украине начала реализовывать российскую модель 'управляемой угрозами' демократии"
фима
5148 дн. тому
Гуморист? Уже позавтракал и теперь сыто издал смешок по поводу меховых магазинов? Ты вот почитай на сытый желудок, что бывает, когда милиция нарушает закон, действуя как она хочет. "Нашли около 200 женских трупов и поляну, обвешанную нижним бельем" http://www.segodnya.ua/news/14125750.html Утром наплевали на журналистку, вечером на трупы.
Jack
5148 дн. тому
Реально беспредел творится! Вместо того, чтобы поддержать акцию и защитить невинных животных от истребления, закрыв все меховые магазины в стране, милиция решила преследовать журналистов! Какой позор!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду