detector.media
27.03.2010 18:20
У квартирі журналістки Білозерської провели обшук (ОНОВЛЕНО)

27 березня співробітники Голосіївського районного відділу внутрішніх справ провели обшук у квартирі журналістки Олени Білозерської. Про це вона повідомила у своєму блозі.

 

«До мене прийшли з постановою на обшук і шукали друковану і фотопродукцію, пов`язану з діяльністю "автономів". Це були слідчий з Голосіївського РОВД Коновод Валерій і оперуповноважений на прізвище Печений», - зазначає вона.

 

За її словами, слідчі пішли об 11 годині, конфіскувавши 2 диски, що містять фотозвіти з акцій протесту. Зокрема йшлося про акцію протесту біля магазину дорогого хутра, спрямовану на захист тварин. Як зазначила пані Білозерська, під час обшуку перевіряли її персональний комп`ютер. Щодо вилучених світлин, зазначає журналістка, на них зафіксовано лише спини учасників мітингу, практично всі ці фото були опубліковані в інтернеті.

 

 

Як розповіла Олена Білозерська ТК, правоохоронців цікавили фото, де зафіксовано кидання димових шашок під час акцій протесту. «У лютому і березні столичні радикали провели серію таких акцій. Зокрема, вони закидали «димовухами» магазин дорогого хутра біля метро «Республіканський стадіон» на знак протесту проти вбивства тварин. Я особисто з цією акцією не згодна, але я її знімала.  По цій акції була заведена кримінальна справа. Одного хлопця затримали охоронцями, окрім цього незаконно був затриманий охоронцями фотокор, який висвітлював цю акцію», - наголосила вона. 

  

Адвокат журналістки Сидір Кізін заявив, що вилучення матеріалів суперечить статті 17 Закону України Закону України «Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів», де сказано: «Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів і технічних засобів, якими він користується у своїй роботі».

 

За словами Олену Білозерської, 30 березня її викликали до Голосіївського РВВС. «Якщо чинитимуть тиск, то звичайно писатиму скаргу на такі дії. Справа в тому, що якби в мене не проводили обшук, а просто попросили це фото, я б їх надала. Тому що я такі акції фотографую так, що облич людей там не видно. І вони не можуть нікому зашкодити», - додала вона.

 

ТК намагатиметься отримати коментар у керівника Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимира Поліщука. Поки що зв'язатися з ним не вдалося.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY