Нацрада досі не дієздатна. Cуд у справі Понеділка і Лебедєвої перенесений на 26 березня

24 Березня 2010
24925
24 Березня 2010
14:34

Нацрада досі не дієздатна. Cуд у справі Понеділка і Лебедєвої перенесений на 26 березня

24925
Нацрада досі не дієздатна. Cуд у справі Понеділка і Лебедєвої перенесений на 26 березня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не змогла провести чергове засідання 24 березня, оскільки, попри сподівання членів Нацради, не скасована судова заборона на участь Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка в засіданнях.

 

На засідання зібралися троє членів Нацради: Юрій Плаксюк, Оксана Головатенко і Лариса Мудрак. Оксана Головатенко наголосила, що в Нацраді за півтора місяці бездіяльності назбиралося понад 400 питань, які потребують негайного розгляду.

 

Як відомо, після звільнення президентом Віктором Януковичем 26 лютого Андрія Мирошніченка Нацрада працює у складі семи членів. Однак ще 24 лютого за позовом групи «Інтер» суд заборонив Тетяні Лебедєвій та Віктору Понеділку брати участь у засіданнях. Відтак, у Нацраді автоматично відсутній кворум.

 

Заступник голови Нацради Юрій Плаксюк повідомив, що була надія, що сьогодні, 24 березня, завершиться судовий розгляд на користь Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка, які нарешті зможуть взяти участь у засіданні. «Тетяну Олександрівну (Мокріді) не було сенсу викликати. Якби було п'ять легітимних членів присутні, тоді вона б приїхала», - сказав він про Тетяну Мокріді, яка досі перебуває на лікарняному. Причина відсутності Віталія Шевченка не пояснювалася.

 

Однак судовий розгляд справи проти Лебедєвої і Понеділка не завершився й перенесений на п'ятницю, 26 березня.

 

«Розгляд перенесли на п'ятницю, на 8:30. Але позивач буде змінювати предмет позову (уточнювати). Голова суду, глянувши на той позов, сказав: ви не штовхайте суд на прийняття речей, які він не може прийняти, а уточніть, як того вимагає закон. Зараз позовна вимога - спонукати Національну раду звільнити Лебедєву і Понеділка із займаних посад. Позивач переплутав, хто роботодавець у членів Національної ради. Але не може орган, підпорядкований комусь, звільняти з посади сам себе. Верховна Рада призначає і звільняє свою четвірку, і президент указом призначає на посаду і звільняє з посади», - прокоментував «Детектор медіа» деталі судового процесу Віктор Понеділко.

 

Як повідомляла ТК, 24 лютого Національна рада отримала постанову про відкриття виконавчого провадження, винесену у зв'язку з ухвалою Київського адміністративного суду від 23 лютого 2010 року, прийнятою на забезпечення позову компанії «Музика ТВ» (група «Інтер»). Згідно з документом, Тетяні Лебедєвій і Віктору Понеділку заборонено здійснювати повноваження члена Нацради, приймати участь у засіданнях Нацради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Нацради до набрання рішення у даній адміністративній справі законної сили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24925
Читайте також
04.06.2010 19:47
Роман Скрипін, для «Детектор медіа»
48 570
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 744
28.01.2010 17:11
Мар'яна Закусило
53 259
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коментатор
5155 дн. тому
Та хіба тільки в Нацраді справа?! Світ, український зокрема, вже років десять як остаточно поринув у балаканину, суцільний театр абсурду, коли чим більше конфліктів і судових позовів — тим веселіше жити, більше грошей у каламуті й не треба поспішати додому, де чогось вимагатимуть дружина та діти. Не треба озиратися на батьків, які у злиднях в українському селі, не треба забруднювати руки питаннями промисловості, ЖКГ та моралі. Тому в дамках ті, хто нічого не виробляє, окрім слів і політнавіювань, окрім телешоу, друкованої макулатури і FM-дурниць. НІЧОГО суттєвого, особистісного, народом шанованого і затребуваного, навіть гумору, тим паче результату. Співоча і танцююча країна з довгими ногами, порно-гомо-лесбо-бісексі-ресурсом, яка в присіданцях перед владою або опозицією, зщо одне й те саме по суті, — країна, де мозок і розум не в шані...
микола
5156 дн. тому
згадайте 2005 рік. тоді НР теж не працювала. і причини знаходились до смішного кумедні, - хтось розлив ртуть в приміщенні, нема умов для засідань, нема кворуму. рік (2005) НР не працювала , а ТБ було. НР приймає рішення про адаптовані /неадаптовані, а телевізійний ринок регулює себе сам. і так буде завжди - ринок регулює послуги ТБ, а для чого потрібна НР ми усі і так знаємо.
sherk
5156 дн. тому
Как-то странно получается-просто природная аномалия. Нацрады уже два месяца как нет. а радио и телевидение есть. Может они могут работать и без нацрады и это лишний орган?
вікторія
5156 дн. тому
gorodok, у реченні "нацрада недієздатна" - разом, а в реченні "нацрада й досі не дієздатна" - окрема. А от чому - подивись у підручниках за 7 клас. Успіхів у навчанні.
gorodok
5156 дн. тому
недієздатна пишеться разом
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду