detector.media
24.03.2010 14:34
Нацрада досі не дієздатна. Cуд у справі Понеділка і Лебедєвої перенесений на 26 березня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не змогла провести чергове засідання 24 березня, оскільки, попри сподівання членів Нацради, не скасована судова заборона на участь Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка в засіданнях.

 

На засідання зібралися троє членів Нацради: Юрій Плаксюк, Оксана Головатенко і Лариса Мудрак. Оксана Головатенко наголосила, що в Нацраді за півтора місяці бездіяльності назбиралося понад 400 питань, які потребують негайного розгляду.

 

Як відомо, після звільнення президентом Віктором Януковичем 26 лютого Андрія Мирошніченка Нацрада працює у складі семи членів. Однак ще 24 лютого за позовом групи «Інтер» суд заборонив Тетяні Лебедєвій та Віктору Понеділку брати участь у засіданнях. Відтак, у Нацраді автоматично відсутній кворум.

 

Заступник голови Нацради Юрій Плаксюк повідомив, що була надія, що сьогодні, 24 березня, завершиться судовий розгляд на користь Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка, які нарешті зможуть взяти участь у засіданні. «Тетяну Олександрівну (Мокріді) не було сенсу викликати. Якби було п'ять легітимних членів присутні, тоді вона б приїхала», - сказав він про Тетяну Мокріді, яка досі перебуває на лікарняному. Причина відсутності Віталія Шевченка не пояснювалася.

 

Однак судовий розгляд справи проти Лебедєвої і Понеділка не завершився й перенесений на п'ятницю, 26 березня.

 

«Розгляд перенесли на п'ятницю, на 8:30. Але позивач буде змінювати предмет позову (уточнювати). Голова суду, глянувши на той позов, сказав: ви не штовхайте суд на прийняття речей, які він не може прийняти, а уточніть, як того вимагає закон. Зараз позовна вимога - спонукати Національну раду звільнити Лебедєву і Понеділка із займаних посад. Позивач переплутав, хто роботодавець у членів Національної ради. Але не може орган, підпорядкований комусь, звільняти з посади сам себе. Верховна Рада призначає і звільняє свою четвірку, і президент указом призначає на посаду і звільняє з посади», - прокоментував «Детектор медіа» деталі судового процесу Віктор Понеділко.

 

Як повідомляла ТК, 24 лютого Національна рада отримала постанову про відкриття виконавчого провадження, винесену у зв'язку з ухвалою Київського адміністративного суду від 23 лютого 2010 року, прийнятою на забезпечення позову компанії «Музика ТВ» (група «Інтер»). Згідно з документом, Тетяні Лебедєвій і Віктору Понеділку заборонено здійснювати повноваження члена Нацради, приймати участь у засіданнях Нацради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Нацради до набрання рішення у даній адміністративній справі законної сили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY