Телепривітання Президента закінчиться за секунду до Нового року. Далі має бути Гімн України, а не реклама горілки

28 Грудня 2009
7121
28 Грудня 2009
17:52

Телепривітання Президента закінчиться за секунду до Нового року. Далі має бути Гімн України, а не реклама горілки

7121
Телепривітання Президента закінчиться за секунду до Нового року. Далі має бути Гімн України, а не реклама горілки

Новий рік на телеканалах має розпочатися державним гімном. Про це проситиме Секретаріат Президента в офіційному листі топ-менеджерів українських телеканалів.

Майже на всіх загальноукраїнських телеканалах 31 грудня приблизно за десять хвилин до опівночі розпочнеться офіційне привітання Президента з Новим роком, яке завершиться за секунду до 2010 року. Про це ТК розповіла керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак.

 

«Ми будемо просити телеканали відразу по завершенні виступу Віктора Ющенка поставити державний гімн. Торік ми змонтували новорічне привітання Президента України таким чином, що після його виступу з'явився годинник і звучав гімн України. Так деякі комерційні телеканали вирізали все, що було після виступу президента, і поставили там свою рекламу. Ми розуміємо, що ці секунди просто золоті, але ж не можна так чинити. Тому цього року ми вирішили зробити таким чином», - сказала Лариса Мудрак.

 

На її думку, це питання треба врегулювати в інший спосіб, або законодавчий, або за допомогою регуляторного органу - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Прес-служби більшості загальнонаціональних телеканалів повідомили ТК, що як не буде годинника і чіткого відбиття часу останніх секунд року, що минає, у привітанні президента, то вони на цей випадок готують свій годинник зі святковим написом «З Новим роком!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7121
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OTB
5231 дн. тому
В последние время ни на одном канале часов нету,даже со спонсором
micka
5234 дн. тому
раніше, за СРСР - коли реклами на ТБ не було, або було чутьчуть, то у генсеків і президентів була фактично монополія на іміджеву рекламу за хвилини перед новим роком. тепер же, коли реклама пронизала все наскрізь, звичайно канали ламають таку (неоплачувану, а значить необгрунтовану) монополію державних діячів на користь комерційної вигоди від спонсорів - і всіх можна зрозуміти
micka
5234 дн. тому
взагалі-то новий рік зустрічають стоячи, щоб чокаючись дотягнутися до великої кількості людей, а не тупо сидячи, впірившись в ящик - тому вставати спеціально на гімн немає потреби. а те, що у през. привітанні немає годинника і це всі знають - так тому ж і нема, що всі вирізають задлґ свого годинничка зі своїми спонсорами
..
5234 дн. тому
Гімна не буде. Проте буде багато іншого гівна. І у президентському привітанні немає годинника - про це вже всі давно знають. Тож на кожному каналі будуть свої годинники зі спонсорами.
Влад
5235 дн. тому
Це провокація. Я вставатиму, коли гімн лунатиме у мене в серці або за певних умов у публічних місцях. Диктат з телевізора - це звичайнісінький фашизм. Нічим не краще Бухенвальдського пекла акція.
OBI-Consulting.eu
5236 дн. тому
РОЗУМНО, але щось мені здається що це вже зайве регулювання - які годиннички і шо ставити!
micka
5236 дн. тому
ну и какой даун пьет водку в 00:00 на новый год? вот и нехрен рекламировать!
EURONEWS
5236 дн. тому
Сподіваюся, що у Ющенка вистачить розуму у новорічну ніч не ображати майбутнього Президента. А якщо він зніме свою кандидатуру з виборів, я і не тільки, знову почнемо його поважати. Хоча думаю, все буде навпаки...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду