detector.media
28.12.2009 17:52
Телепривітання Президента закінчиться за секунду до Нового року. Далі має бути Гімн України, а не реклама горілки

Новий рік на телеканалах має розпочатися державним гімном. Про це проситиме Секретаріат Президента в офіційному листі топ-менеджерів українських телеканалів.

Майже на всіх загальноукраїнських телеканалах 31 грудня приблизно за десять хвилин до опівночі розпочнеться офіційне привітання Президента з Новим роком, яке завершиться за секунду до 2010 року. Про це ТК розповіла керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак.

 

«Ми будемо просити телеканали відразу по завершенні виступу Віктора Ющенка поставити державний гімн. Торік ми змонтували новорічне привітання Президента України таким чином, що після його виступу з'явився годинник і звучав гімн України. Так деякі комерційні телеканали вирізали все, що було після виступу президента, і поставили там свою рекламу. Ми розуміємо, що ці секунди просто золоті, але ж не можна так чинити. Тому цього року ми вирішили зробити таким чином», - сказала Лариса Мудрак.

 

На її думку, це питання треба врегулювати в інший спосіб, або законодавчий, або за допомогою регуляторного органу - Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Прес-служби більшості загальнонаціональних телеканалів повідомили ТК, що як не буде годинника і чіткого відбиття часу останніх секунд року, що минає, у привітанні президента, то вони на цей випадок готують свій годинник зі святковим написом «З Новим роком!».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY