Черновецький заснує премію і стипендію імені Ґонґадзе. Притула обурена

22 Грудня 2008
12921
22 Грудня 2008
21:13

Черновецький заснує премію і стипендію імені Ґонґадзе. Притула обурена

12921
Черновецький заснує премію і стипендію імені Ґонґадзе. Притула обурена
Мер Києва Леонід Черновецький має намір заснувати премію Київського міського голови за найкращий матеріал про Георгія Ґонґадзе, а також стипендію імені Ґонґадзе для студентів факультетів журналістики всіх вищих навчальних закладів України. Про це він заявив 22 грудня на відкритті пам’ятника Георгію Ґонґадзе та журналістам, які загинули за свободу слова, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
 
Премію та стипендію Черновецький має намір виплачувати з особистих коштів. Що ж до стипендії, то, за його словами, вона буде «набагато вищою за державні стипендії». «Я звертаюся до всіх журналістів з проханням визначити, якою має бути сума цих стипендій. І все це я зроблю із великим задоволенням», - сказав Леонід Черновецький.
 
Тим часом головний редактор заснованого Георгієм Ґонґадзе інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула висловила обурення діями мера.
 
«Мер Черновецький вирішив не лише відкрити пам’ятник Георогію Ґонґадзе, проти чого виступали всі родичі Ґії, він має намір заснувати премію імені Ґонґадзе для журналістів. Коли наша журналістка розповіла про цю ініціативу мера, я просто розплакалась. Від безсилля перед цим чудовиськом-гуїнпленом. Він вважає, що його гроші можуть усе? Він вважає, що може своїми брудними руками видавати премії імені Георогія ЖУРНАЛІСТАМ? І вибирати цих журналістів теж буде він – за принципом, хто дотепніше розповість про добрі діяння мера?», - написала пані Притула у своєму блогу на «УП».
 
Нагадаємо, мати Георгія Леся Ґонґадзе висловилась категорично проти встановлення цього пам'ятника, адже справу Ґонґадзе досі не розкрито. Встановлення пам'ятника загиблим журналістам мати Георгія вважає нормальним, проте асоціювати монумент із її сином, на її думку, аморально.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12921
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5612 дн. тому
А что, пиариться на Гонгадзе только деморалам дозволено??? Тем более, что, я думаю, в отличие от некоторых, Черновецкий делал это искренне и без задней мысли о том, чтобы кого-то зацепить или обидеть, как говорится, от души, что бы вы о нём ни бакланили!!!
Зое
5613 дн. тому
Да, это наша эпоха -- джангировых и бектурсуновых. Ваша безголовая эпоха кипианей, грабовских, рыгачевых и прочей отары закончилась. Ваше место -- возле параши, т.е. на форумах в Интернете. Там -- ваша политическая и интеллектуальная Тараща. Блейте, безголовые! Ваша ненависть -- лучшая наша награда! Все равно к нам же приползете за своими тридцатью сребренниками, когда кушать захочется...
otar
5613 дн. тому
Коментар був видалений через непристойні та образливі слова в ньому. Перепишіть нормальними словами, і не буде ніяких претензій. Що стосується того, що ми замовчуємо щось про якусь політичну силу, то це брехня. Тим більше брехня - "много за что молчат".
2 Якого біса коментарі вбиваєте?
5613 дн. тому
"Чому намагаєтесь замовчати факт підтримки за баблоПритулою акції гудок?"Та они много за что молчат, особенно что касается одной политсилы. Зато ленинские манифесты про "честную журналистику" дублировать, переписывая термыны на соврменный лад, у них отлично получается)))
Якого біса коментарі вбиваєте?
5613 дн. тому
Чому намагаєтесь замовчати факт підтримки за баблоПритулою акції гудок?
Зоя
5613 дн. тому
Страшна Руїна..Деградація,деморалізація,злочинці самі себе виправдовують...Новітні варвари знищують Україну під маскою доброчинності,люмпен й холуї щасливі з того,що можуть вдовольнитися ласкою грабіжників...Шизофренік,який розграбував столицю України Київ,столичну пресу-газети "Вечірній Київ" з столітньою історією, "Хрещатик","Столиця",ТРК "Київ", радіо тощо,позакривав всі книгарні,розпродав видавництва,приміщення творчих спілок,майстерень-тобто, знищив його національно-художню самоідентичність,нерон з титулом душителя преси дібрався і до української журналістики:встановлює псевдопамятники,маніпулюючи совістю й памяттю.Епоха джангірових й безтрусунових...Це оскверніння як памяті тих журналістів, які віддали своє життя за Свободу Слова, Гідність й право називатися Журналістом, так й самої України.Невже так запропастилася наша братія,що безсоромно опуститься аби сприйняти подачки цього мерзенного покидька й возносити всує це ганебне імя? Геть!
Gregory House MD
5613 дн. тому
Гроші для дітей Гіі від УП будуть- навіть не гроші, а частка. В свій час.
otaru
5613 дн. тому
ви тоді ще один запит -- з приводу невідповіді на перший :)
otar
5613 дн. тому
ау, вона не відповіла. Я не знаю, чому.
ау
5613 дн. тому
а де відповііді Притули на запит ТК про гроші для ДІТЕЙ Гонгадзе?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду