Верховна Рада дозволила собі звільняти четвірку членів Нацради

18 Грудня 2008
18079
18 Грудня 2008
10:35

Верховна Рада дозволила собі звільняти четвірку членів Нацради

18079
Верховна Рада дозволила собі звільняти четвірку членів Нацради
Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».
 
Зміни стосуються порядку припинення повноважень членів Національної ради, які призначаються Верховною Радою України. Згідно з новим порядком, Верховна Рада може сама припиняти повноваження членів Нацради, призначених нею, без згоди Президента України.
 
За законопроект проголосували 226 народних депутатів із фракцій БЮТ, «НУ-НС», Блоку Литвина і КПУ. Партія регіонів за проект не голосувала, незважаючи на те, що його автором є член фракції ПР Олена Бондаренко.
 
«Детектор медіа»
 
Текст закону:
 
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін і доповнень до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” (щодо порядку припинення повноважень членів Національної ради) 
       Верховна Рада України  п о с т а н о в л я є: 
       1. Частину першу статті 8 доповнити пунктом дев'ятим наступного змісту:
       “9) висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення Верховною Радою України та/або Президентом України за результатами розгляду її звіту”. 
       2. Частину другу статті 8 доповнити останнім абзацом наступного змісту:
       “У випадках, передбачених пунктом 9 частини першої  статті 8 рішення про дострокове припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення приймається Верховною Радою України стосовно призначених нею членів Національної ради та/або Президентом України стосовно призначених ним членів Національної ради. Повноваження членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення , призначених Верховною Радою України, припиняються з моменту прийняття Постанови Верховної Ради України про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення за результатами розгляду її звіту. Повноваження членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, призначених Президентом України, припиняються з моменту вступу в дію Указу Президента про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення за результатами розгляду її звіту.” 
       3. Частину п'яту статті 16 викласти в такій редакції:
       “5. За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада  України та/або Президент України можуть висловити  недовіру  Національній  раді України з питань телебачення та радіомовлення . Висловлення недовіри Національній раді  України з питань телебачення та радіомовлення Верховною Радою України тягне за собою дострокове припинення повноважень членів Національної ради, призначених Верховною Радою України. Висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення Президентом України тягне за собою дострокове припинення повноважень членів Національної ради, призначених Президентом України.”
      Голова Верховної Ради України
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18079
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уничтожитель дебилов
5612 дн. тому
Гнать надо этих "адаптаторов" под зад коленом
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду