Фільм «Пожирачка чоловіків», що транслювався на «1+1», перевірять на моральність

26 Листопада 2008
34512
26 Листопада 2008
17:09

Фільм «Пожирачка чоловіків», що транслювався на «1+1», перевірять на моральність

34512
Фільм «Пожирачка чоловіків», що транслювався на «1+1», перевірять на моральність
Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням надати відеозапис фільму «Пожирачка чоловіків», що йшов в ефірі «1+1» 18 листопада. Як ідеться в офіційному запиті, запис потрібен для проведення експертизи продукції вітчизняних телеканалів.
 
Як розповів «ТК» директор Департаменту контрольно-аналітичної роботи Нацради Віталій Сокур, Нацрада вже надіслала на експертизу до Нацкомісії запис стрічки.
 
Фільм «Пожирачка чоловіків» транслювався на телеканалі «1+1» 18 листопада о 23:05. «Низка любовних звязків заводить героїню у філософську безвихідь,  яка поглиблюється стражданнями закоханої в неї людини. Чи може секс бути ліками від власної невпевненості, коли в житті ніщо не змінюється?», – ідеться в анонсі фільму на сайті каналу. За інформацією сайту «Дуся», стрічка містить відверті сцени статевих актів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34512
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василий Зайцеф
5603 дн. тому
А надо ли бояться порнографии? Ведь она легализована в нормальных странах не просто так, а после длительных изследований и дебат. Небудем говорить о таких странах как Куба, Китай, Сирия, Ливан и другие "цивилизованные" страны где порнография запрещена но на нее есть большой спрос и подобные фильми можно приобрести из-под полы, хотя в некоторых за порно могут лишить человека жизны - смертная казнь... Неговоря уже о "высокоморальных" генсеках и секретарях которые имеют, там целые "гаремы" секретарш и юных комсомолок-патриоток готовых всегда "помочь" отечеству, а для некоторых лидеров и то - специально снимают порно. Данные социальной статистики подтверждают скорее теорию катарсиса. Во всех странах, где анти-порнографические законы были отменены, сексуальных преступлений (изнасилований, покушений на детей и т.д.) стало меньше. Например, в Дании после легализации порнографии в 1967-1969 годах количество изнасилований уменьшилось, а число преступлений против маленьких детей снизилось на 85 %, остальные виды половых преступлений не изменились. Зато спрос на порнографию вскоре упал на две трети, так что теперь датчане производят ее главным образом на экспорт. То же самое произошло в Швеции и Западной Германии. В Западной Германии после легализации порнографии ( в 1970 г.), между 1972 и 1980 гг. общее число зарегистрированных сексуальных преступлений снизилось на 11 % (в то время как общее число преступлений выросло на 50 %), число преступлений против несовершеннолетних (моложе 14 лет) уменьшилось на 10 %, а против детей до 6 лет - на 59 %. Число групповых изнасилований в этой стране с 1971 по 1987 г. снизилось на 59 %, а общее число изнасилований незнакомыми людьми - на 33 %. Еще более впечатляющий пример - Япония. В японской эротике традиционно значительно сильнее, чем на Западе, представлены садомазохистские мотивы связывания, изнасилования и членовредительства (вспомните знаменитый фильм "Империя чувств"). Казалось бы, такие фантазии должны повышать количество реальных изнасилований. До 1972 года всякая порнография в Японии была строго запрещена. Но когда эти запреты разом отменили, количество сексуальных преступлений в стране резко снизилось. Видимо, излюбленные эротические материалы по
Дослідник
5604 дн. тому
Погоджуюсь, що даний фільм, являється таким, який підпадає під українське визначення "еротика" ( в деяких країнах всі подібні фільми підпадають під категорію "порно" ), але аж ніяк під наше визначення "порнографія". Перепхошую, але вони аж ніяк не могли порушити законодавство, ось візьмемо наприклад «Критерії віднесення друкованої, аудіовізуальної, електронної та іншої продукції, в тому числі реклами, а також переданих та отриманих по комуніукаційних лініях повідомлень та матеріалів до розряду порнографічної або еротичної продукції» за якими еротикою вважається : "Демонстрація жіночих статевих органів великим планом, включаючи пальцьове розведення статевих губ ( підкреслюю ! - пальцьове розведення статевих губ ), у рамках художньої композиції тільки як епізод укрупнення ракурсу в серії зображень моделі... " - Тобто навіть подібні речі є цілком законними. А ви уявіть собі, якби, щось подібне, хоча зовсім законне, появилось би на телеекрані, десь близько 00:00 ? - Ну то й що ? Це ж цілком законна річ. Те ж саме стосується чоловічих геніталій, їх дозволено демострувати в звичайному та напівзбудженному стані ( цікаво знати, які пуритани будуть визначати рівень збудженості статевого члена ? і за якими параметрами ? тобто коли пеніс збуджений під кутом 40 градусів це законно, а коли під кутом 41 градус це вже кримінал ? хочу подивитись тому чиновнику-кутоміру в обличчя... ) Немає визначення стосовно, наприклад, того коли в сцені героїня тримає статевий член у руках.
A
5633 дн. тому
Беда не в том, что 1+1 показывали этот фильм - беда в том, что после требования Нацрады предъявить фильм, они втайне вырезали порнографические сцены (крупные планы изображения половых органов и половых актов и мужских и женских) , и отослали , фактически, подлог - а это уже уголовное преступление
Семен Петрович
5634 дн. тому
Скрізь по інтернету лають 1+1, що вони буцімто транслювали того вечора порнографію. Нічого подібного ! Ви коли небудь бачили італійську еротику ? Хоча б один фільм Тінто Брасса ? Але не про те, вірніше якраз про те... Фільм має доволі відверті сцени, але вони ніяк не виходять за рамки дозволеного. Наприклад в одній сцені ми могли б побачити мінет, якби не... не погане освітлення, героїня тримала пеніс в руках і майже доторкалась до нього ротом... ну майже доторкалась тому, що це було погано видно, та й пеніс не був у стані повної ерекції, що дозволено законодавством !!! В наступній сцені буцімто героїня займається манструбацією, але ж ми бачимо лише волосся на лобку, а не саму піхву ( невже і це заборонено ??? ). Також можна побачити молодика з презервативом на пенісі (хороша реклама для безпечного сексу), але і тут його достоїнство не збуджене ! Можна з впевненістю говорити, що це жорстка еротика, але аж ніяк не порнографія ! Згідно до законодавства допустима демонстрація чоловічих статевих органів у незбудженому і напівзбужденному стані (!). А весь цей гевалт можна пояснити тим, що люди побачили щось нове і свіже, а не одвічні повтори. Особисто мені фільм не дуже сподобався через брак хорошого сценарію, але фільм є такий, що цілком допустимий для демонстрації на телебаченні. Виникає питання, а чому не забороняють для показу фільми, де наприклад показують випущені кишки ??? ( фільм "Останній бронепоїзд" - чесно кажучи мене просто кинуло в шок !!!) Тобто оголені жіночі груди (та хоча б і демонстрація лобка, що часто сприймають за показ статевого органу) є не нормальним, а демострація перерізаннія горла, випущених кишок, стрілянини в голову є цілком нормальним і природнім, таким, що має місце бути ??? Виникає питання, що є нормальним - природа чи вбивство ?
Доречі
5635 дн. тому
Де можна скачати фільм?
Гурман
5636 дн. тому
блин, нет шоб заранее предупредить - что будут "відверті сцени"... обязательно посмотрел бы.... а куда можно звернуться, чтобы и мне касету дали - для экспертизы
zzz
5637 дн. тому
Нац. рада очередной раз изображает деятельность. Хоть бы раз изобразила результаты деятельности. Точно так же, как Минкульт, который выдает прокатные свидетельства на эти фильмы. Да если бы мы жили в нормальном государстве, руководители телеканалов, которые ставят это кино в эфир, давно пришлось бы как минимум уволиться. В первую очередь Глебу Корнилову с НТН - тонкого ценителя дешевого порно, которым он замусориваетканалы, где работает.
Кинокритик
5637 дн. тому
"В фильме ГЕРОИНЯ так самозабвенно УДОВЛЕТВОРЯЕТСЯ С ПОМОЩЬЮ разных подручных средств, включая попавшихся под руку мужчин и даже некоторых ЗЕМНОВОДНЫХ, что демографическая ситуация в стране с этого момента должна была пойти на явное улучшение. " (http://dusia.telekritika.ua/Spalnia/11640 )"Она меняет мужчин так быстро, что порой НЕ УСПЕВАЕТ УЗНАТЬ ДАЖЕ ИМЯ СВОЕГО ПАРТНЕРА. Но при этом чувства героини настолько искренни, что даже одна ночь, проведенная с ней, запоминается мужчинам надолго..." (http://www.anons.tv/s.php/177893066.htm) "Ванесса хочет быть самой собой, но ЕЕ СЧИТАЮТ ШЛЮХОЙ ИЛИ НИМФОМАНКОЙ, но мужества быть самой собой у нее хватает...Смотреть эту, как написано на обложке "чувственную мелодраму", у меня нет ни времени, ни желания. Когда во весь экран показывают минет, сюжет меня особо не интересует. Это не чувственная мелодрама, а секс на грани порнухи." (http://www.film.ru/afisha/movie.asp?vg=35968) Хотел посмотреть, но после прочитанного проблеваться захотелось. В цивилизованых странах как ЮАР запрещен показ вот таких половых извращений. А в(на) Украине путают эротику, порнуху и половые извращения.
неэксперт
5637 дн. тому
А то, что круглосуточно по всем каналам показывают убийтсва и кровь с зелёными кружочками в правом нижнем углу - это морально, Нацраду не интересует. Хотя, больший вред приносит именно такая телепродукция. Любовь созидает, убийство разрушает.
YaYa
5637 дн. тому
А те, що йже приблизно о цій годині на ICTV не є порно? А численні рекламні оголошення щодо "відвертих розмов" на різних каналах не є аморальними? Може, щось у Нацраді підкоректувати?
2 марфа
5637 дн. тому
это был не фильм, а просто откровение :) качественное такое и драматичное порно... Нацрада, наверное, неделю наслаждалась, а потом и другим передала посмотреть :) кино как иллюстрация моральной и профессиональной катастрофы 1+1...
2 марфа
5637 дн. тому
нє, ето пра вас.
марфа
5637 дн. тому
Это про голодомор?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду