Нацрада ухвалила рішення про створення регіонального цифрового мультиплексу МХ-5 (DVB-Т) та загальнонаціонального МХ-6 (DVB-H)

18 Липня 2008
21604
18 Липня 2008
11:27

Нацрада ухвалила рішення про створення регіонального цифрового мультиплексу МХ-5 (DVB-Т) та загальнонаціонального МХ-6 (DVB-H)

21604
Нацрада ухвалила рішення про створення регіонального цифрового мультиплексу МХ-5 (DVB-Т) та загальнонаціонального МХ-6 (DVB-H)
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16 липня ухвалила рішення про створення двох цифрових мультиплексів: регіонального цифрового каналу мовлення МХ-5 (для місцевих та регіональних телекомпаній) та загальнонаціонального каналу мовлення МХ-6 (під стандарт DVB-H).
 
МХ-5 та МХ-6 буде створено у цифрових контурах шести зон, включених у перший етап розгортання цифри в Україні: 10, 12 (Сумська обл.); 51, 52 (Закарпатська обл.); 70, 74-та (Одеська обл.) зони.
 
В локальному мультиплексі отримали місця усі регіональні та місцеві телекомпанії, що мають ефірні ліцензії в межах відповідних контурів.
 
Сумська область:
10-та зона (53-й канал): ВАТ «Київтелемонтаж» (К1), ТОВ «Гравіс» («Кіно»), ТОВ «ТРК «Відікон», Мистецько-інформаційний «РТВ-Центр «Вежа» + 5 вільних каналів;
12-та зона (34-й канал): Сумська ОДТРК, ТОВ ТРК «Академ TV», ТОВ «ТРК «Відікон», ВАТ «Київтелемонтаж» (К1) + вільних 5 каналів.
 
Закарпатська область:
51-ша зона (33-й канал): ТОВ ТРК «Виноградів ТВ», ПМП ТРК «Даніо», ТРК «Мукачево» (М-студіо), Закарпатська ОДТРК + вільних 5 каналів;
52-га зона (42-й канал): ТОВ «Регіональна телекомпанія «Хуст», ТРК «Мукачево» (М-студіо), Закарпатська ОДТРК + вільних 6 каналів.
 
Одеська область:
70-та зона (33-й канал): Овідіопольська студія телерадіомовлення «Овіс-ТРМ», Одеська ОДТРК, ТРК «Град» + вільних 6 каналів;
74-та зона (34-й канал): Обласний центр естетичного виховання, Одеська ОДТРК, ПП «Діск», ТРК «Град», Ренійське муніципальне телебачення + вільних 4 канали.
 
Перелічені телекомпанії отримають місця в мультиплексі за умови подачі заяви до Нацради на багатоканальне мовлення у цифровому форматі.
 
Одночасно Нацрада оголосила про прийом заявок на технічне обслуговування МХ-5 та МХ-6. Заяви від суб’єктів інформаційної діяльності прийматимуться протягом місяця з дня прийняття цього рішення.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21604
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
MX-767
5761 дн. тому
Так у этих хохло-дэржавныкив всегда так. То ломают голову что им с пленными моцкалями делать, после завоевания Рашки, то передерутся, кому в Сибири самые нефтеносные гектары достанутся. Так и здесь, ещё ничего не украли, а уже дилять.
МХ-243
5761 дн. тому
Хлопці, ви задовбали. Нащо перетворювати форум на стогони хворих людей? Кого цікавлять ці ваші підщипування зпідтишка? Невже ви думаєте, що вся ця ваша злоба, яка вилазить з кожної щілини заангажованих коментарів, цікавить людей? Не заважайте хоч комусь хоч щось робити, доті як ніхто нічого не робить і тоді як навіть державна програма запровадження цифри не прийнята!
MX-7
5761 дн. тому
А шо, существующие телекомпании (региональные, городские) во вновьсоздаваемые цифровые пакеты не будут пускать пока они у Куруса повторно лицензии не купят? Апять вышиванку напяливать и гопака перед этим чудом плясать? И снова сало везти и гроши (зэлэни оти!)? Задовбалы! Значыть передавач мой аналоговый выключай, а появишься ли ты зрителям в эфире (цифра), это ещё как Курус скажэ? Савсем дэржавный пидхид потеряли, мздоимцы...
MX-5
5761 дн. тому
"Національна рада після завершення І та ІІ етапів визначить порядок розбудови мереж місцевого мовлення та може внести зміни до діючого Плану. " Завершення 2-го етапу - січень 2009 року.
МХ-6
5761 дн. тому
А нічого, що створення мультиплексу DVB-H відповідно до Плану розвитку передбачалося на 5-му етапі переходу мовлення на цифрові стандарти, а Нацрада ще 2-й етап не завершила? Нацрада свої нормативно-правові акти, на підставі яких вона діє, знає? І як там проходить експеримент у ТОВ "ЕТЕР" в м.Києві також цікаво було б дізнатися!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду