Нацрада має намір подовжити термін прийому заяв на провайдерство мультиплексів МХ-1, МХ-2 та МХ-3 до 1 вересня

11 Червня 2008
18965
11 Червня 2008
16:09

Нацрада має намір подовжити термін прийому заяв на провайдерство мультиплексів МХ-1, МХ-2 та МХ-3 до 1 вересня

18965
Нацрада має намір подовжити термін прийому заяв на провайдерство мультиплексів МХ-1, МХ-2 та МХ-3 до 1 вересня
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір перенести термін прийому заяв від компаній, що бажають отримати ліцензію провайдера цифрових багатоканальних мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3. Рішення про можливе відтермінування прийому заявок до 1 вересня, було прийнято за основу на засіданні 11 червня 2008 року. Остаточне рішення має бути ухвалено за тиждень.
 
Як мотивував намір регуляторного органу член Нацради Андрій Мірошниченко: «В даному разі ідеться не про конкурс, а про розгляд Нацрадою пропозицій ринку. Якщо в нас є інформація, що на ринок готуються вийти інші компанії, то від рішення Нацради розглянути ширшу пропозицію ніхто не програє, а тільки виграє». 
 
Рішення про оголошення прийому заяв від компаній щодо «надання протягом місяця з дати прийняття цього рішення» пропозицій стосовно технічної розробки цифрового загальнонаціонального каналу мовлення МХ-1, МХ-2 та МХ-3 було ухвалено Нацрадою 23 квітня 2008 року. На сьогодні три компанії подали заяви на провайдерство: «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ» та «ММЦ-СТБ». Згідно з нормативною інструкцією, «рішення по заяві про видачу (продовження) ліцензії провайдера програмної послуги приймається Нацрадою в місячний термін з дня надходження її до Нацради». Термін подачі заявок компаній-претендентів – 22 травня. Відтак, згідно з регуляторними нормами, остаточне рішення з цього питання  мало бути ухвалене 22 червня 2006 року.
 
Проте, як пояснив на брифінгу Віталій Шевченко, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення, поки Нацрада не може оголосити критеріїв, якими керуватиметься, ухвалюючи рішення з цього питання: «Є певне розуміння, але, на жаль, я поки не можу дати вичерпної відповіді, бо всі наші рішення приймаються колегіально. Я б не хотів коментувати, бо це би могло зашкодити у випадку різного бачення цього питання моїми колегами».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18965
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эгус Кабулус
5798 дн. тому
Супер) Наверное кто-то из "нужных" не успел подготовить документы на конкурс)
5798 дн. тому
«В даному разі ідеться не про конкурс, а про розгляд Нацрадою пропозицій ринку. Якщо в нас є інформація, що на ринок готуються вийти інші компанії, то від рішення Нацради розглянути ширшу пропозицію ніхто не програє, а тільки виграє» Хлопці, вас там що, 380 В довбануло, чи ТВ на ніч передивилися про суперменів і ганкстерів. Як це без конкурсу - це вам що кабель? Якою ви статтею керуєтесь, га? Да в нормальній країні ви б усі пішли по статті КК "Державна зрада"!!!
МХ-10
5798 дн. тому
може він відсутній через поважні причини - реєструє у держ реєстратора "УЦТМ-2", "УЦТМ-3"?
имярек
5798 дн. тому
Куруса нет - Шева боится сам принимать решение? Виталий Федорович! Вы своего собственного голоса еще не пугаетесь?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду