detector.media
11.06.2008 16:09
Нацрада має намір подовжити термін прийому заяв на провайдерство мультиплексів МХ-1, МХ-2 та МХ-3 до 1 вересня
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір перенести термін прийому заяв від компаній, що бажають отримати ліцензію провайдера цифрових багатоканальних мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3. Рішення про можливе відтермінування прийому заявок до 1 вересня, було прийнято за основу на засіданні 11 червня 2008 року. Остаточне рішення має бути ухвалено за тиждень.
 
Як мотивував намір регуляторного органу член Нацради Андрій Мірошниченко: «В даному разі ідеться не про конкурс, а про розгляд Нацрадою пропозицій ринку. Якщо в нас є інформація, що на ринок готуються вийти інші компанії, то від рішення Нацради розглянути ширшу пропозицію ніхто не програє, а тільки виграє». 
 
Рішення про оголошення прийому заяв від компаній щодо «надання протягом місяця з дати прийняття цього рішення» пропозицій стосовно технічної розробки цифрового загальнонаціонального каналу мовлення МХ-1, МХ-2 та МХ-3 було ухвалено Нацрадою 23 квітня 2008 року. На сьогодні три компанії подали заяви на провайдерство: «Гамма-Консалтинг», «УЦТМ» та «ММЦ-СТБ». Згідно з нормативною інструкцією, «рішення по заяві про видачу (продовження) ліцензії провайдера програмної послуги приймається Нацрадою в місячний термін з дня надходження її до Нацради». Термін подачі заявок компаній-претендентів – 22 травня. Відтак, згідно з регуляторними нормами, остаточне рішення з цього питання  мало бути ухвалене 22 червня 2006 року.
 
Проте, як пояснив на брифінгу Віталій Шевченко, голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення, поки Нацрада не може оголосити критеріїв, якими керуватиметься, ухвалюючи рішення з цього питання: «Є певне розуміння, але, на жаль, я поки не можу дати вичерпної відповіді, бо всі наші рішення приймаються колегіально. Я б не хотів коментувати, бо це би могло зашкодити у випадку різного бачення цього питання моїми колегами».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY