У «Стар Медіа» - «Все буде офігенно». І флеш-версія «Острова скарбів» Давида Черкаського

13 Березня 2008
4510
13 Березня 2008
22:06

У «Стар Медіа» - «Все буде офігенно». І флеш-версія «Острова скарбів» Давида Черкаського

4510
Компанія поділилася планами на 2008 рік.
У «Стар Медіа» - «Все буде офігенно». І флеш-версія «Острова скарбів» Давида Черкаського
У 2008 році компанія «Стар Медіа» зніматиме телевізійні фільми та короткі серіали бюджетом від 300 тисяч до 1 мільйона доларів США. Про це на прес-конференції, присвячені оголошенню про співпрацю компанії з телеканалом СТБ, заявив голова наглядової ради «Стар Медіа» Влад Ряшин.
 
За словами пана Ряшина, український ринок досі не може «відбити» продукт такої собівартості, тому група компаній «Стар Медіа» й надалі орієнтуватиметься на Україну і Росію. «Українські канали навіть за прокатні позиції платять лише 100 тисяч доларів, і то в найкращому випадку. Телевізійні ж фільми купують ще дешевше. Виробити фільм доброї якості на 100 тисяч доларів неможливо, а робити поганих ми не хочемо», - пояснює пан Ряшин. За його словами, у жанрі коротких серіалів «Стар Медіа» виходить «у категорію преміум-класу» (заплановано виробити близько 200 годин); відбуватиметься і зростання бюджетів теленовел.
 
Загалом у планах «Стар Медіа» на 2008 рік – виробництво близько 1 тисячі годин телевізійного продукту. Зараз компанія завершує роботу над низкою серіалів, прем’єра яких відбудеться на «1+1»: восьмисерійний бойовик «Хороші хлопці», 24-серійний фільм «Стрибок росомахи» та 12-серійний «Загін». Також, як розповів пан Ряшин, «Стар Медіа» разом із Fresh Рroduction (колишня Production.UA) розпочинає зйомки фільмів «Зів’ялі квіти» та «Братани». Триває також виробництво анімаційних проектів, серед яких «Острів скарбів» - 5-6-серійний фільм у стилістиці флеш-анімації, який створює студія «Бабич-дизайн». Проектом керує творець популярного однойменного радянського мультфільму Давид Черкаський.
 
«Ми поки що не презентували цей проект в Україні, але вже почали показувати його на російському ринку, - розповідає Влад Ряшин. – Зараз закінчуємо сценарій. Проект трохи перегукуватиметься із відомим мультфільмом Черкаського «Острів скарбів», але головні ролі в ньому гратимуть тварини».
 
Як розповів генеральний продюсер «Стар Медіа» Юрій Мінзянов, компанія мала у планах створення мультфільму українською мовою. «Це мав бути проект, подібний до «Истории государства российского», яку ми зробили для російського каналу ТВЦ – 3D-серіал «Історія України» за Михайлом Грушевським. Ми навіть залучили до співпраці Богдана Ступку. Та це доволі дорогий проект, тож ми звернулись по допомогу до Міністерства культури України. Відповіді дотепер не отримали», - розповідає пан Мінзянов. Українські телеканали цим проектом поки що не зацікавились.
 
У планах «Стар Медіа» - багатосерійна документальна драма «Друга світова» із використанням 3D-реконструкції. Виробництво цього проекту триватиме 5 років, і, як розповів Влад Ряшин, зараз компанія проводить переговори із російськими телеканалами щодо нього. Цим проектом зацікавилась корпорація Бі-Бі-Сі, тож «Стар Медіа», скоріш за все, створить дві версії фільму – одну для СНД, іншу – для Західної Європи.
 
Також «Стар Медіа» планує виробити чотири прокатні фільми, перший із яких – «Все буде офігенно» (раніше відомий під робочою назвою «Вісь ординат»). У прокат фільм повинен вийти восени 2008-го. Крім того, на стадії підготовки перебувають комедія «Машина», драма «Співучасник» та психологічний трилер «Хороша погода».
 
 «Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4510
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду