Нацрада планує винести попередження «Інтеру», «Плюсам», НТН та «Україні»

20 Лютого 2008
24220
20 Лютого 2008
15:54

Нацрада планує винести попередження «Інтеру», «Плюсам», НТН та «Україні»

24220
Нацрада планує винести попередження «Інтеру», «Плюсам», НТН та «Україні»
Нацрада оголосила результати перевірки загальнонаціональних ТРО, яку вона проводила протягом січня 2008 року. За результатами перевірки члени Нацради проголосували взяти за основу проект рішення про винесення попередження чотирьом телекомпаніям: «Інтеру», «1+1», НТН і «Україні».
 
На думку першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, остаточне голосування з цього питання відбудеться після того, як члени Нацради зважать надані телекомпаніями пояснення щодо виявлених порушень. Наразі ж обережність потрібна для того, щоби потім рішення Нацради про винесення попереджень не оскаржувалося в суді.
 
ICTV, СТБ, 5-му каналу і ТЕТу Нацрада запропонувала взяти результати перевірки до відома.
 
Загальні претензії до порушників – недотримання закону про рекламу (перевищення частки реклами в ефірі), а також Закону про ТБ і РМ, зокрема статті 10 (про дублювання іншомовних серіалів українською мовою). Як наголосив Ігор Курус, «мета Нацради – якісний медіапростір, а не покарання. Але телекомпанії мають стати українськими. Нас не задовольняє ситуація, коли великі українські канали показують секонд-хенд сусідніх держав».
 
Також на брифінгу було оголошено, що Нацрада провела моніторинги радіокомпаній. Усім компаніям надіслано дані про результати перевірки і приписи про можливі стягнення. Питання щодо радіокомпаній буде розглянуте на найближчому засідання Нацради.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24220
Теги:
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TumanYarom
5909 дн. тому
пішла справа!
Руслан
5915 дн. тому
відносон ІНТЕРу, 1+1 просто потрібно почати юридичну процедуру позбавлення ліцензії за систематичне порушення законодавства, особливо про мову
YaYa
5915 дн. тому
Якщо це рішення не залишиться лише на папері, можна поспівчувати і Інтеру, й 1+1 - тобто найрейтинговішим каналам країни - що вони ставитумуть в ефір, адже людей, що можут виготовляти ВЛАСНИЙ рейтинговий продукт там майже не залишилося!
Дмитро
5916 дн. тому
Курус - ознака часу й української політики в цілому. Виходить, щоТЕТ з ДОМ-2 це нормально для українського глядача? "Взяти до відома". А я гадав це злочин проти людства.
Петро
5916 дн. тому
Краще пізно, ніж ніколи
Іван
5916 дн. тому
Ай да Куурус, ай да маладець! Нарешті згадав чим має займатись Нацрада! А за три роки діяльності нового складу Нацради скільки секонд-хенду дозволено у ефірі!?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду