Депутат від БЮТ Антон Яценко хоче поновити кримінальну відповідальність за наклеп

18 Лютого 2008
29324
18 Лютого 2008
15:32

Депутат від БЮТ Антон Яценко хоче поновити кримінальну відповідальність за наклеп

29324
Депутат від БЮТ Антон Яценко хоче поновити кримінальну відповідальність за наклеп

Кримінальну відповідальність за наклеп пропонує відновити народний депутат від БЮТ Антон Яценко. Відповідний проект змін до Кримінального кодексу 15 лютого було зареєстровано у Верховній Раді (законопроект 2086).

 

Яценко пропонує карати за наклеп (тобто поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять іншу особу) виправними роботами до одного року, або штрафом від тридцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

«Наклеп у друкованому або іншим способом розмноженому творі, в анонімному листі, а так само вчинений особою, раніше судимою за наклеп, карається обмеженням волі на строк до двох років, або виправними роботами на строк до двох років, або штрафом від п'ятдесяти до ста двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.Наклеп, поєднаний з обвинуваченням у вчиненні державного або іншого тяжкого злочину,карається позбавленням волі на строк до двох років» - йдеться у законопроекті.

 

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що повернення кримінальної відповідальності за наклеп «пов’язана з тим, що в пресі стало дуже популярним поширювати завідомо неправдиві, навіть ганебні відомості відносно громадян, які є публічними особами, переймаються питаннями державотворення, займаються політикою, соціальними питаннями або займають високі посади в центральних органах влади країни тощо. Все це робиться з метою їх дискредитації, створення навколо них негативного іміджу, ореолу корумпованості та протизаконності».

 

Вочевидь, народний депутат вважає недостатнім право особи оскаржувати в суді правдивість поширеної щодо неї інформації, а також вимагати відшкодування за шкоду честі, гідності та діловій репутації, згідно з нормами Цивільного кодексу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29324
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прохожий
5914 дн. тому
Ну вот Гюльчатай и приоткрывает личико.
Бодя
5914 дн. тому
Цей друг Губського й Осики доб"є рейтинг Бюту.Спочатку затяг Тимошенко у зашморг тендерної мафії.а тепер повторює ініціативи Медведчука-Киселева. Цікаво як зреагують Бютівські борці за свободу слова?
Гість
5914 дн. тому
Ну і дурень!!!! Спочатку були навіжені в ПР, тепер в БЮТ. Пане депутату, почитайте міжнародні стандарти, га?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду