Нацрада відмовила «Студії «1+1» у переоформленні ліцензій

17 Жовтня 2007
31912
17 Жовтня 2007
16:48

Нацрада відмовила «Студії «1+1» у переоформленні ліцензій

31912
Нацрада відмовила «Студії «1+1» у переоформленні ліцензій
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 жовтня 2007 року відмовила «Студії «1+1» у переоформленні ліцензій (одна на 15 год./добу, друга – 9 год./добу) на мовлення. Документи на переоформлення були подані у зв’язку із зміною власників (були: Іноземне підприємство «Інтер-Медіа», м. Київ – 30%; Роднянський О.Ю. – 70%; стали ТОВ «Медіа Сервісез Україна», м. Київ – 42%; Іноземне підприємство «Інтер-Медіа», м. Київ – 30%; Роднянський О.Ю. – 28%); а також переліку передавачів, програмної концепції мовлення.  
 
За словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, вони готові були зафіксувати зміну власників каналу, проте телекомпанія вирішила «причепити до переоформлення і зміну номіналів частот, і збільшення кількості передавачів, і зміну їх потужності», тобто фактично ідеться про аудит передавачів та частот каналу, який свого часу отримав у користування мережу УТ-2. 
 
Крім того, збільшилася загальна кількість передавачів, які ліцензує «1+1» від часу видачі першої ліцензії телеканалу від 30.07.2004 року. Зокрема це викликало зауваження управління науково-технічного розвитку: «Додатково вводяться 45 передавачів, зменшується потужність 8 передавачів, збільшується потужність 5 передавачів, змінюється номер ТВК на 18 передавачах, відсутні угоди з оператором телекомунікацій на 34 передавачах».   
 
Це також викликало незадоволення фінансово-економічного відділу, адже ліцензійний збір здійснювався в залежності від кількості передавачів: «При видачі ліцензії НР № 1771 від 30.07.2004 за розрахунком від 22.07.2004 № 3402 ліцензійний збір розраховано, виходячи із кількості передавачів 387. В додатку до заяви сказана кількість передавачів – 420».  
 
А управління контролю і моніторингу рекомендувало: «В бланку програмної концепції виправити розрахунок з огляду на загальний обсяг мовлення (9 годин на добу). Відкоригувати розширену програмну концепцію, оскільки мультфільми не є передачею, а можуть бути їх складовою частиною. Зазначити назви дитячих передач. Перевірити всі розрахунки тривалості і періодичності передач, виходячи з того, що загальний обсяг 9 годин на добу. В сітці мовлення зазначити жанрове спрямування кожного елементу програмного наповнення».  
 
Нацрада готова повернутися до розгляду цього питання після доопрацювання документів телекомпанією.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31912
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володя
6041 дн. тому
http://rpl.net.ua/2007/08/10/10_08_072.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду