Гран-прі кінофестивалю «Молодість» здобула британська стрічка «Людська маса»

26 Жовтня 2013
15421
26 Жовтня 2013
18:55

Гран-прі кінофестивалю «Молодість» здобула британська стрічка «Людська маса»

15421
Гран-прі кінофестивалю «Молодість» здобула британська стрічка «Людська маса»

Гран-прі 43-го міжнародного кінофестивалю «Молодість» здобув фільм «Людська маса» (Великобританія) режисера Габріеля Гоше. Про це стало відомо під час урочистої церемонії закриття форуму 26 жовтня в Києві.

 

Переможцю вручили сертифікат на 80 тис грн, статуетку золотого «Скіфського оленя» та дипломом журі. Фільм оповідає  про 55-річного безробітного Річарда.

 

У нацiональному конкурсі дипломи отримали короткометражні фiльми «Помин», Iрини Цiлик, «Дорога», Максима Ксьонди та документальна стрічка «Богема» Ганни Федорядченко.

 

лаври переможця дісталися кртині «Повернення» українського режисера Олександра Ратiя. Він  отримав приз 2,5 тисячі доларів і золотого «Скіфського оленя».

 

У міжнародному конкурсі короткометражних фільмів перемогла стрічка «Олійна лампа» (режисер Гу Вей, Франція). Окрім статуетки золотого «Скіфського оленя» режисеру вручили сертифікат на 2,5 тисячі доларів.

 

У повнометражному міжнародному конкурсі переміг фільм «Іло Іло» сінґапурського режисера Ентоні Чена, який отримав золотого «Скіфського оленя» та 2,5 тисячі доларів.

 

Найкращим студентським фільмом короткометражного міжнародного конкурсу члени журі визнали «Матір». Польський режисер Лукаш Остальський, Польща здобув золотого «Скіфського оленя» та грошову нагороду в 2,5 тисячі доларів.

 

Спеціальної відзнаки журі «За найкращу акторську гру» удостоєно Вінсента Крюгера за роль у фільмі «Сонечко» (Sunny) Барбари Отт, Німеччина. 

 

Переможцем глядацьких симпатій став фільм «Хлопці, Гійоме, до столу!» (Гійом Гальєне, Франція, Бельгія), який також отримав статуетку «Скіфського оленя».

 

Переможець конкурсу дитячих фільмів - «Ракета» (Кім Мордаунт, Австралія).

 

Вели урочисту церемонію Андрій Халпахчі та ведуча і кореспондент телеканалу «Інтер» Анна Панова.

 

Першу серед спеціальних відзнак «За збереження традицій українського кінематографа» отримала стрічка «Помин» Ірини Цілик.

 

Як було оголошено раніше, приз журі ФІПРЕССІ здобула стрічка «Іло Іло» сінґапурського режисера Ентоні Чена. Фільм оповідає про вразливі точки сучасної заможної родини. Тереза, філіппінська покоївка у Сінґапурі, ніби вже стає частиною сім'ї Лім, але непередбачувані економічні обставини порушують їхнє звичне життя.


Головні призи екуменічного журі здобули дві роботи: короткометражний фільм «Помин» Ірини Цілик (Україна) та повнометражна стрічка «Вага слонів» Деніела Джозефа Борґмана (Нова Зеландія, Данія, Швеція).
 
Дипломи кінофестивалю дісталися режисерам двох повнометражних фільмів: Дієґо Кемад-Дієсу («Золота клітка» виробництва Мексики та Іспанії) та  Ґійому Ґальєну («Хлопці, Ґійоме, до столу!», Франція-Бельгія).
 
Призи журі кіноклубів розподілилися так:


Приз «Дон Кіхот» - «Сара воліє бігти», Хлої Робішо (Канада).
Спеціальна відзнака - «Хлопці, Ґійоме, до столу», Ґійом Ґальєн (Франція-Бельгія).
Спеціальна відзнака - «Освенцім у моїй голові», Ассаф Махнес (Ізраїль).

 
Лауреатами програми «Сонячний зайчик» стали:
 
Переможець - «В ім'я...», Малґожата Шумовська (Польща)

Спеціальний диплом програми - «Ти кохатимеш мене завтра?», Арвін Чен (Тайвань)

Спеціальна відзнака - «Хто боїться Вагіни Вулф?», Анна-Марґаріта Альбело (США).

 

Фільмом-закриттям 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» стане стрічка Арі Фольмана «Конгрес» за романом Станіслава Лема. Головні ролі у фільми грають Робін Райт, Харві Кейтель, Пол Джаматті та Джон Хемм. Фільм відкривав програму «Двотижневик режисерів» на Каннському міжнародному кінофестивалі 2013 року.

  

Як повідомляла «Детектор медіа», у міжнародному конкурсі повнометражних» цього року змагалися 12 стрічок з чотирьох континентів світу.  Україну представляв Дмитро Мойсеєв з картиною  «Такі красиві люди» - історією п'ятьох людей, які втекли від цивілізації і живуть на березі моря.


43 Міжнародний кінофестиваль «Молодість» розпочав свою роботу 19-го жовтня і завершив сьогодні. Фільм закриття - «Конгрес» Арі Фольмана за романом Станіслава Лема. Картина поєднує елементи ігрового кіно, анімації та документалістики.

 

За сюжетом, Робін Райт грає саму себе. Їй пропонують продати кіноідентичність. Її сканують, щоби розміщувати в різних фільмах.

 

Стрічка поєднує елементи ігрового кіно, анімації та документалістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду