Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»

Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»

23 Вересня 2013
15556
23 Вересня 2013
19:24

Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»

15556
Олена Дем'яненко перемогла у Конкурсі на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД
Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»
Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»

Проект Олени Дем'яненко «Моя бабуся Фані Каплан» отримав співпремію фестивалю «Кіношок». Про це повідомляє сайт Державного агентства з пптань кіно.

 
Кінопроекти «Моя бабуся Фанні Каплан» режисера Олени Дем'яненко (ко-продукція України, Франції, Росії; продюсери Дмитро Томашпольський та Ольга Осика) і «Прояв» (Росія-Грузія-Україна, режисер Ганна Саруханова, продюсер Юлія Мишкинене) розділили Третю премію (по 25, 18 тис. грн) Конкурсу на кращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД.

 

«Моя бабуся Фані Каплан» - переможець відкритих пітчингів четвертого конкурсного відбору для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2013-2014 роки.


В основі фільму - журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. В паризькому передмісті Сент-Женев'єв Де Буа, в Руському домі  доживає останні дні старий, який володіє щоденником своеї бабці - Фані Каплан. Із цього щоденника київська журналістка Марина дізнається пронизливу історію «сліпого» кохання Фані Каплан до чоловіка на ім'я Віктор Гарський.


Засновниками Конкурсу на кращий спільний повнометражний кінопроект є Міждержавний фонд гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД, Міністерство культури РФ і Відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок».


Здобувачами премій можуть бути автори (продюсери), які мають певний досвід роботи в кіновиробництві. Переможцям конкурсу спільних проектів присуджуються 3 грошові премії, еквівалентні вартості розгорнутих кіносценаріїв.


Головні цілі та завдання конкурсу - виявлення кращих спільних кінопроектів, призначених для прокату на території будь-якої держави СНД, а також їх фінансова підтримка на стадії девелопменту.

 
Цього року до складу конкурсного журі під головуванням президента «Кіношоку» Віктора Мережко увійшли кінодраматург Іраклій Квірікадзе; режисер і продюсер Сергій Азімов (Казахстан); актор, режисер і сценарист Олександр Єфремов (Білорусь); кінознавець, перший заступник голови Спілки кінематографістів Росії Сергій Лазарук, а також кінокритики Леонід Павлючик і Людмила Успенська.

 

XXII-й  Відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок» проходив завершив роботу 22 вересня у Анапі. У конкурсній програмі фестивалю Україну було представлено Дмитра Томашпольського й Олени Дем`яненко («F 63.9 Хвороба кохання») та Максима Ксьонди («Дорога»).

 

«Детектор медіа»   


Фото - http://kinomusorka.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15556
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wtf
3865 дн. тому
3000$..что за премия? Стоимость четверти минуты фильма?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду