detector.media
23.09.2013 19:24
Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»
Проект українського режисера здобув премію фестивалю «Кіношок»
Олена Дем'яненко перемогла у Конкурсі на найкращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД

Проект Олени Дем'яненко «Моя бабуся Фані Каплан» отримав співпремію фестивалю «Кіношок». Про це повідомляє сайт Державного агентства з пптань кіно.

 
Кінопроекти «Моя бабуся Фанні Каплан» режисера Олени Дем'яненко (ко-продукція України, Франції, Росії; продюсери Дмитро Томашпольський та Ольга Осика) і «Прояв» (Росія-Грузія-Україна, режисер Ганна Саруханова, продюсер Юлія Мишкинене) розділили Третю премію (по 25, 18 тис. грн) Конкурсу на кращий спільний повнометражний кінопроект країн-учасниць СНД.

 

«Моя бабуся Фані Каплан» - переможець відкритих пітчингів четвертого конкурсного відбору для формування Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2013-2014 роки.


В основі фільму - журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. В паризькому передмісті Сент-Женев'єв Де Буа, в Руському домі  доживає останні дні старий, який володіє щоденником своеї бабці - Фані Каплан. Із цього щоденника київська журналістка Марина дізнається пронизливу історію «сліпого» кохання Фані Каплан до чоловіка на ім'я Віктор Гарський.


Засновниками Конкурсу на кращий спільний повнометражний кінопроект є Міждержавний фонд гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД, Міністерство культури РФ і Відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок».


Здобувачами премій можуть бути автори (продюсери), які мають певний досвід роботи в кіновиробництві. Переможцям конкурсу спільних проектів присуджуються 3 грошові премії, еквівалентні вартості розгорнутих кіносценаріїв.


Головні цілі та завдання конкурсу - виявлення кращих спільних кінопроектів, призначених для прокату на території будь-якої держави СНД, а також їх фінансова підтримка на стадії девелопменту.

 
Цього року до складу конкурсного журі під головуванням президента «Кіношоку» Віктора Мережко увійшли кінодраматург Іраклій Квірікадзе; режисер і продюсер Сергій Азімов (Казахстан); актор, режисер і сценарист Олександр Єфремов (Білорусь); кінознавець, перший заступник голови Спілки кінематографістів Росії Сергій Лазарук, а також кінокритики Леонід Павлючик і Людмила Успенська.

 

XXII-й  Відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок» проходив завершив роботу 22 вересня у Анапі. У конкурсній програмі фестивалю Україну було представлено Дмитра Томашпольського й Олени Дем`яненко («F 63.9 Хвороба кохання») та Максима Ксьонди («Дорога»).

 

«Детектор медіа»   


Фото - http://kinomusorka.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY