Укрсучполітика та її сучсвободи

11 Лютого 2009
8306
11 Лютого 2009
07:25

Укрсучполітика та її сучсвободи

8306
Укрсучполітика та її сучсвободи
Особисто мене завжди трохи бентежить, коли сучасну українську літературу називають укрсучліт. Певен, ця абревіатура більше личить українській політиці з притаманною їй поведінкою. Зрештою, ми вже звикли, що вона аморальна й підступна, тож не дивно, що намагається зіпсувати все, до чого торкається. Особливо це помітно в так званих політичних ток-шоу.
 
Усе ніби чесно й неупереджено. Ведучі прагнуть вивести на чисту воду тих, що можуть жити виключно в каламутній. Правдоборці-політологи «безсторонньо», але майже завжди цілеспрямовано захищають «своїх» сучполітиків, а «чесні» соціологи їхні рейтинги. Щоби зрозуміти, хто кому служить, не треба бути мудрагелем, варто подивитися підряд кілька шоу, скажімо, каналу «Інтер». Хоча жанрово інтерівська «Свобода» і зміцніла, та щира заангажованість поволі перетворила її на відверту сучсвободу.
 
Прагне, принаймні зовні, витримувати опосередковану безсторонність Андрій Куликов. Іноді йому цей важкий прийом удається, хоча збоку виглядає не дуже переконливо.
 
Найхитріший – наш дорогий і любий Савік. Він давно збагнув, що загрібати жар можна не власними руками, а язиком Мустафи. У його «сучсвободах» ніколи не зрозумієш, де правда справжня, а де підробка. Оце профі так профі. Не пропустив жодної «смаженої» теми, часто був першим, хоча ніколи й не «копнув» глибше за інших. Зате брав усмішкою, іронією та співчуттям.
 
Здавалося, кому потрібні всі ці сучсвободи, яка від них користь людям? Ніякої, зате створюється враження участі народу в державних справах, а це вже демократія. Захід за таке може навіть похвалити.
 
А от головні герої шоу ніколи не перестануть ходити на подібні формати, бо «ящик» – найкращий піар. Допоки ти в телику – ти зірка. І нарешті, можна безвідповідально пообіцяти все, що подобається піплу. Найголовніше – більше наїздів, звинувачень і викриттів. Правда, напрацьовані прийоми вже стали приїдатись і не справляють належного враження. Утримувати ж глядача стає все складніше, тому слід переходити до більш яскравих і видовищних засобів, а саме: плюватися, кидатися взуттям, словом запалювати, бо від удаваної депутатської культури блювати хочеться. Народ вимагає дій, бодай на екранах, та сучполітиці це теж не під силу, а шкода, є ж достатньо сучсвобод, які сплять і бачать такі сюжети, лише бояться їх спровокувати.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8306
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дарка
5550 дн. тому
Костя, гарно, дуже влучно написано. Але, що ж з усим цим робити??
Цодик
5551 дн. тому
А что делать со всеми этими сучпаразитами? Одни пиарятся, другие на этом наживаются-кровообмен укрсучжизни!
zulfia
5551 дн. тому
коротко і влучно. дякую!
RA
5552 дн. тому
Мустафа відпрацьовує,служить,як слід, Шустер теж попав у глибоку ж...раз кухарок в хронікерки запрошує. Всі ці блясвободи перетирають одне і те ж, вдаючи заклопотаність. А дій не буде,особливо на екрані, вони ж усе робллять із-за рогу.
Кася
5552 дн. тому
Костя, Вы умница! На самом деле все эти сучсвободы отвлекающий прием. Сучполитики,как правильно Вы их называете, вместе из сучведущими делают из нас лохов. Действительно, когда уже будет мордобой, п-о-р-а!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду