Сердючка – це назавжди

10 Жовтня 2008
34454
10 Жовтня 2008
11:57

Сердючка – це назавжди

34454
Недалеко той день, коли «Шоу Вєрки Сердючки» транслюватимуть російські канали.
Сердючка – це назавжди
Попри загальнодержавне визнання артиста Андрія Данилка, створений ним образ наче безтурботної, безшабашної та відчайдушної Сердючки досі сприймається неоднозначно. Данилко, як, власне, і всі його великі попередники, включаючи Чапліна, це знає, тому ніколи не дозволяє собі «творчо» розслабитися. Ну а якщо врахувати, що коміку Данилку слід іще акуратненько вписуватись у дві останнім часом антагоністичні культури – так би мовити, патріот-українську та совєтсько-російську, то його винахідливості, кмітливості й дипломатичності можуть позаздрити у МЗС.
 
Новий телевізійний проект зі скромною назвою «Шоу Вєрки Сердючки» нещодавно стартував на ТРК «Україна» і, можливо, зовсім скоро засяє на якомусь телеканалі сусідньої держави, бо шоу, судячи з перших ефірів, саме так і замислювалося. Вголос про це ніхто не заявляв, але подумки – примірялись однозначно. Слід буде лише вирізати «успішних» вітчизняних зірок, що робиться легко й абсолютно без шкоди картинці та загальному перебігу веселого дійства.
 
Знаю, що Сердючку в будь-якому форматі радо прийняли би на всіх «провідних» телеканалах. Тим паче цікаво, чому Вєра та її безпосередній патрон Андрій Данилко обрали ТРК «Україна». Не певен, що визначальним був лише переконливий матеріальний фактор і безмежна свобода, хоча і цього не виключаю. Швидше за все, Данилко «клюнув» на потенційно якісне зростання каналу, який останнім часом серйозно претендує поштовхатись у тусовці лідерів.
 
У моменти значних метаморфоз, що зараз відбуваються на цьому каналі, важко одразу відсіяти зерно від полови, тому поряд із вдалими та оригінальними проектами з’являються відверто вторинні та самодіяльні. Бракує програм, що могли б утвердити ТРК «Україна» як канал загальнонаціональний у найширшому сенсі цього затертого, на жаль, слова. Маю на увазі сучасні соціокультурні проекти, ігрові, пізнавальні тощо… Занадто багато Шустера – зрозуміло, у нього зелена картка, але чітко визначити тривалість його присутності, мабуть, все-таки необхідно, адже шоу самонівелюється в безперервному хаотичному базарі – хто кого перекричить і, зрештою, «замочить». Сподіваюся, менеджмент каналу це розуміє. Лише одним «політхлібом і видовищами», без поживи для розуму та духу можна легко уподібнитися до решти телеканалів нашої судомно коаліційної країни. От чи варто, коли є шанс стати не схожими на інших, а в певному сенсі навіть єдиними.
 
Та це так, ліричний відступ, який нічого спільного з реаліями буття не має. Повертаючись до «Шоу Вєрки Сердючки», хочу наголосити на абсолютно точній тональності дійства, що відбувається в гостинному будинку радості, створеному Сердючкою, де затишно всім – чорношкірим та білолицим, колишнім і нинішнім зіркам, де мимоволі говорять не лише про смішне, але і про досить серйозне (діалог із Іво Бобулом), де іронізують та підколюють віртуозно (діалог мами й EL Кравчука та міні-сцени із життя зірок, як-от «Білик та її логіка»), але необразливо. Програму блискуче змонтовано, хоча і є певні нестиковки, приміром, дії з оплесками. Сердючка з часів «СВ-шоу» стала впевненішою і розкутішою в кадрі, а її запитання та експромти – точнішими та влучнішими. Блискуче справляється із роллю Мами актриса театру Андрія Данилка Інна Білоконь. Здається, знайшлася гідна заміна і славнозвісній Гелі (тільки колоритніша) – Романовська. Одним словом, Данилко вкотре довів власну спроможність дивувати і розважати не лише безпосередньо на сцені, а й на екрані. Його Сердючка – сублімований образ гоголівських моторних панночок, їй під силу все, за що не візьметься, як і годиться справжній україночці. Помилялися ті мудрагелі, що казали: «Сердючка – це ненадовго». Бо Сердючка – це назавжди!
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34454
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
УРА!
5648 дн. тому
Не дочекаюсь почути "Раша, гудбай!" з центрального телеканалу Росії.
5671 дн. тому
Я считаю, что суть не в том кого и как изображает Данилко...А в том, что он смог заработать на своем сценическом образе хорошие деньги и дать возможность народу отдыхать от постоянной бомбардировки политическим мусором...Уж лучше слушать и смотреть на Верку , нежели на идиотские и тупейшие реплики представителей нашей власти. И еще...перед тем как лить грязь на Данилка, человека который достиг мирового успеха, посмотрите чего вы сами достигли в этой жизни...Образ Верки -это всего лишь явление одного периода..Люди делают деньги на этом, а мы тут спорим...
5673 дн. тому
Может быть программа была бы не плохой, если бы не так уже много аж через край там было самой Сердючки, шутки повторяются, ужимки приедаются, может Андрею подумать и как-то пытаться наполнить программу еще чем-то.
Dixi!
5674 дн. тому
А це правда, що {CENSORED} дуже впливає на спосіб мислення? Це ж треба так ігнорувати НЕЛЮДЯНІСТЬ образу смердючки! Більше того - прославляти його...
Алла.
5674 дн. тому
чтобы вы не писали, и как бы желчью не рыгали, но Сердючка все равно НАВСЕГДА!!!! и это она доказала!
современник
5674 дн. тому
Надо очень не любить свой народ, чтобы постоянно смотреть на потуги А.Данилко! Однажды, молодой артист очень интерестно и с юмором показал проводницу Верку Сердючку, а затем ничего нового и интерестного показать не в состоянии, потому как ... нехватает школы, воспитания, чутья времени и людей... Как сел на одну краску, так с ней и не расстаётся! Ну, можно пожалеть за скудность, но народ, народ - он кайф ловит, он любит серость и убогость потому, как привык к этому...да и с юмором, что на уровне плинтуса, тоже всё впорядке! Жаль, что цвет женской украинской нации в образе дебилки Верки Сердючки, ну на что заслужили милые украинские дамы! Думаю, что лучшего всётаки вы достойны!
SON
5675 дн. тому
А мені дуже імпонує "штовханина" на ТРК"Україна", хилитаюся між Інтером і Плюсами за інерцією- підлаштованість тривала. Я ментально "созріла"l віддати руку "Україні".А Сердючка не назавжди.А Костя- філолог "по наслишке"- що до речі він там хоч читав, коли вчився, щоб паралелі виструнчувати.
ЗРИТЕЛЬ
5677 дн. тому
На сколько я понимаю, Костик, судя по вашим примерам, Вы имели ввиду самый первый (премьерный) выпуск программы?! С Вами согласен: ярко, интересно, весело. Но вторая программа - слабая ( и по содержанию, и по съемкам, и по монтажу). То ли сил не хватило, то ли еще чего... Выдохлись тут же... На сколько я понимаю, Ваша заметка была написана до этого четверга и Вы не успели посмотреть второй программы Верки Сердючки...
Анна
5677 дн. тому
Не думаю, что Костя сам набирает текст. А тебе, кобыле, завидно, что нашла ошибку...
Анна
5677 дн. тому
Не думаю, что Костя сам набирает текст. А тебе, кобыле, завидно, что нашла ошибку...
Анна
5677 дн. тому
Не думаю, что Костя сам набирает текст. А тебе, кобыле, завидно, что нашла ошибку...
Анна
5677 дн. тому
Не думаю, что Костя сам набирает текст. А тебе, кобыле, завидно, что нашла ошибку...
Свідомые, Вы шо потеряли чувство адекватности? Тарас Шевченко в гробу переворачивается)))
5677 дн. тому
Поставте вмесно этого Веры любого дурика с средней степенью олигофрении и тож самое будет. И не пиарте бред с заграниц)))
Vera
5677 дн. тому
Крутое шоу. Ржали всей бандой
Хінкулова
5677 дн. тому
Назавжди, бо "ето лампочку можна потушити, а Сонце - не потушиш. А я - не лампочка, я - Сонце." (с)Віра (мені в інтерв*ю). Не дочекаюся наступної поїздки в УА, щоб подивитися на нашу гордість в ТБ власними очима. Nice one :-)
To // 10.10.2008 14:10:04
5677 дн. тому
Это не старческий маразм, а свидомый идиотизм :-))
5677 дн. тому
ось так, непомітно, і до Костя Гнатенко дібрався старечий маразм... Ще трошки і вам почнe подобатися руський мильний блатняк
ТОМУ ЩО ТАК ТРЕБА!!!
5677 дн. тому
Країні не вистачає соціодебілів!!! Так! Вєра :-))
5677 дн. тому
Костя, выучите грамматику, или Телекритика, наймите корректора. В косвенных падежах имя собственное не склонаяется. На ТРК "Украина", с ТРК "Украина", о ТРК ""Украина....и т.д. Правильно писАть - "Обрали ТРК "Україна". Но не ТРК "Україну". Что это за аналитик, который и писАть правильно не умеет?
фанат
5677 дн. тому
Почему такой короткий хронометраж. Хочется побольше. Понравилось.Круто
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду