«1+1» покаже документальний фільм «Небесна сотня» – спільний проект з Babylon’13

«1+1» покаже документальний фільм «Небесна сотня» – спільний проект з Babylon’13

26 Березня 2014
17782
26 Березня 2014
18:38

«1+1» покаже документальний фільм «Небесна сотня» – спільний проект з Babylon’13

17782
«1+1» покаже документальний фільм «Небесна сотня» – спільний проект з Babylon’13
«1+1» покаже документальний фільм «Небесна сотня» – спільний проект з Babylon’13

У четвер, 3 квітня, канал «1+1» покаже прем'єру документального фільму «Небесна сотня» - спільного проекту «1+1 продакшн» і творчого об'єднання Babylon'13 («Вавилон 13»). Про це йдеться в анонсі каналу.

 

«Небесна сотня» - це перша стрічка із циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила» - спільного проекту «1+1 продакшн» і творчого об'єднання Babylon'13. Фільм вийде до сороковин за вбитими в боях на вулиці Інститутській у Києві.

 

«Це історія про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до небесної сотні ... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав без вісті, чи був замордований з самого початку Євромайдану. Про них згадуватимуть очевидці тих подій, їхні учасники, та родичі загиблих», - йдеться в анонсі.

 

 

Режисери фільму «Небесна сотня» - Юлія Гонтарук і Роман Любий, розповів «Детектор медіа» режисер і продюсер творчого об'єднання Babylon'13 Володимир Тихий.

 

З його слів, «Небесна сотня» - це 45-хвилинний фільм, присвячений загиблим за час революції. У ньому автори зосередилися на подіях 18, 19, 20 лютого, коли відбувався масовий розстріл снайперами людей на майдані. «Це не фільм-розслідування, а осмислення певних речей, - каже пан Тихий. - Вийшов непоганий телевізійний фільм. У ньому зібрані розповіді учасників подій на майдані - сотників, медиків, силовиків».

 

Babylon'13 і канал «1+1» домовилися, що в межах проекту «Зима, що нас змінила» готують сім документальних фільмів: один - 45-хвилинний («Небесна сотня»), і ще шість фільмів хронометражем 20-23 хвилини, розповів пан Тихий.

 

Про особливості співпраці «1+1» і Babylon'13 на каналі пообіцяли розповісти детальніше згодом.

 

Творче об'єднання Babylon'13 очікує, що проект «Зима, що нас змінила» зможе перевести події Євромайдану на новий історично-культурний рівень. «Ми хотіли розказати про події революції для людей, які не були учасниками майдану. Очікуємо, що це не лише просвітницька робота, а завдяки цьому циклу люди почнуть дивитися на Євромайдан іще з одного боку. Завдання цього проекту - перевести події на історично-культурний рівень», - наголосив пан Тихий.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду