«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка

«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка

27 Березня 2013
21639
27 Березня 2013
18:56

«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка

21639
«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка
«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка

У четвер, 28 березня, в український прокат виходить альманах «Українські злі», а у квітні короткометражні стрічки формації «українських злих» покажуть на 4-му фестивалі незалежного кіно Східної Європи Kinofest NYC у Нью-Йорку, США. Про це повідомляє прес-служба кінокомпанії «Артхаус Трафік».

 

«Українські злі» - це третій за ліком український цикл короткометражних фільмів. Подивитися добірку можна буде з 28 березня в Києві (кінотеатр «Жовтень»), а також в Одесі, Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та інших містах.

 

Програма альманаху складається з 8 стрічок, створених однойменною кіноформацією: дипломний фільм «Очерет» Руслана Батицького, що отримав премію ім. Тарковського; «Гауді» Аксині Куріної; «Та поїду!» Валерія Шалиги, заявлений у конкурсній програмі River Film Festival (Італія); режисерські дебюти: фільм «Красива жінка» Альони Алімової, удостоєний диплому ОМКФ, «Ксенофілія» Іллі Калюкіна й «Останній день» Анастасії Касілової; а також короткометражні драми, які брали участь у програмі Short film corner Каннського кінофестивалю, представлені на кінофестивалі в Одесі і на міжнародному фестивалі незалежного кіно «Кінолев»: «Без ГМО» Лариси Артюгіної і «Гамбург» (диплом кінофестивалю «Молодість») співпродюсера проекту Володимира Тихого.

 

З 4 по 7 квітня в Нью-Йорку пройде щорічний фестиваль українського та пострадянського кіно Kinofest NYC. У програму фестивалю увійшли 7 фільмів, знятих молодими українськими кінематографістами в рамках проекту «Україно, гудбай».

 

Частина короткометражок, які покажуть у Нью Йорку, виходили на великі екрани України в прокатній версії кіноальманаху «Україно, гудбай» в листопаді 2012 року. Деякі з кіноновел, представлених на фестивалі Kinofest NYC, увійшли до циклу «Українські злі».

 

Всього за час роботи творчої лабораторії «Україно, гудбай» було випущено 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин. У своїх кінодослідженнях автори проекту зосередилися на темі масової еміграції з України та спробували з'ясувати її причини.

 

Як зазначив директор фестивалю Kinofest NYC Андрій Котляр, велика кількість короткометражних стрічок цього року відображає позитивну картину змін в українському кінематографі, і найчастіше ці фільми стають стартовим майданчиком для амбітних режисерів, які націлені на повний метр.

 

Фільми «українських злих» у день відкриття фестивалю Kinofest NYC представить продюсер проекту «Україно, гудбай» і генеральний директор компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов.

 


 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду