detector.media
27.03.2013 18:56
«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка
«Українські злі» виходять в український прокат і їдуть на фестиваль до Нью-Йорка

У четвер, 28 березня, в український прокат виходить альманах «Українські злі», а у квітні короткометражні стрічки формації «українських злих» покажуть на 4-му фестивалі незалежного кіно Східної Європи Kinofest NYC у Нью-Йорку, США. Про це повідомляє прес-служба кінокомпанії «Артхаус Трафік».

 

«Українські злі» - це третій за ліком український цикл короткометражних фільмів. Подивитися добірку можна буде з 28 березня в Києві (кінотеатр «Жовтень»), а також в Одесі, Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та інших містах.

 

Програма альманаху складається з 8 стрічок, створених однойменною кіноформацією: дипломний фільм «Очерет» Руслана Батицького, що отримав премію ім. Тарковського; «Гауді» Аксині Куріної; «Та поїду!» Валерія Шалиги, заявлений у конкурсній програмі River Film Festival (Італія); режисерські дебюти: фільм «Красива жінка» Альони Алімової, удостоєний диплому ОМКФ, «Ксенофілія» Іллі Калюкіна й «Останній день» Анастасії Касілової; а також короткометражні драми, які брали участь у програмі Short film corner Каннського кінофестивалю, представлені на кінофестивалі в Одесі і на міжнародному фестивалі незалежного кіно «Кінолев»: «Без ГМО» Лариси Артюгіної і «Гамбург» (диплом кінофестивалю «Молодість») співпродюсера проекту Володимира Тихого.

 

З 4 по 7 квітня в Нью-Йорку пройде щорічний фестиваль українського та пострадянського кіно Kinofest NYC. У програму фестивалю увійшли 7 фільмів, знятих молодими українськими кінематографістами в рамках проекту «Україно, гудбай».

 

Частина короткометражок, які покажуть у Нью Йорку, виходили на великі екрани України в прокатній версії кіноальманаху «Україно, гудбай» в листопаді 2012 року. Деякі з кіноновел, представлених на фестивалі Kinofest NYC, увійшли до циклу «Українські злі».

 

Всього за час роботи творчої лабораторії «Україно, гудбай» було випущено 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин. У своїх кінодослідженнях автори проекту зосередилися на темі масової еміграції з України та спробували з'ясувати її причини.

 

Як зазначив директор фестивалю Kinofest NYC Андрій Котляр, велика кількість короткометражних стрічок цього року відображає позитивну картину змін в українському кінематографі, і найчастіше ці фільми стають стартовим майданчиком для амбітних режисерів, які націлені на повний метр.

 

Фільми «українських злих» у день відкриття фестивалю Kinofest NYC представить продюсер проекту «Україно, гудбай» і генеральний директор компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов.

 


 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY