СБУ просить держреєстратора скасувати реєстрацію сепаратистських видань – Богдан Червак

СБУ просить держреєстратора скасувати реєстрацію сепаратистських видань – Богдан Червак

27 Червня 2014
8313
27 Червня 2014
18:28

СБУ просить держреєстратора скасувати реєстрацію сепаратистських видань – Богдан Червак

8313
СБУ просить держреєстратора скасувати реєстрацію сепаратистських видань – Богдан Червак
СБУ просить держреєстратора скасувати реєстрацію сепаратистських видань – Богдан Червак

Служба безпеки України надіслала лист до Державної реєстраційної служби України для ініціювання позбавлення в судових інстанціях свідоцтв низки сепаратистських видань. Про це «Детектор медіа» повідомив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Йдеться про видання «Популярный еженедельник "Я"», «Хочу в СССР», «Итоги недели» та «Новороссия», які містять публікації, що пропагують національну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу, територіальної цілісності України та образи нації за національною ознакою.

 

Водночас здійснюється експертиза щодо можливих порушень чинного законодавства України в інформаційні сфері, розповів пан Червак про перші підсумки роботи департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

 

Зі слів пана Червака, не виключено, принаймні це питання вивчається, що будуть розірвані угоди між Українським державним підприємством поштового зв'язку «Укрпошта» та редакціями сепаратистських газет на поширення друкованої продукції в межах України, а також припинено угоду на друк газет «Популярный еженедельник "Я"» та «Итоги недели» на ТОВ «МЕГА-Поліграф».

 

Пан Червак нагадав, що співробітниками СБУ у Кривому Розі, Полтаві, Новій Каховці та інших містах України затримуються особи, які розповсюджують пресу сепаратистів.

 

«Ще один промовистий епізод. До Держкомтелерадіо почали телефонувати патріоти України, які розповідають, що зокрема у Донецькій області у терміновому порядку евакуюються редакції деяких газет, які промишляли на сепаратизмі, оскільки бояться, що з ними можуть проводитися виховні бесіди силами АТО і батальйонів територіальної оборони на зразок "Азов", - додав пан Червак. - А тому хочу подякувати українським військовим і хлопцям-добровольцям за допомогу в наведенні порядку в інформаційному просторі України».

 

Раніше Держкомтелерадіо надіслав до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та Державної реєстраційної служби звернення щодо розповсюдження у Києві друкованих видань, які містять заклики до насильницької зміни конституційного ладу в Україні, пропагують насилля і війну.

 

Нагадаємо, СБУ в Полтаві затримала групу осіб, які мали намір поширювати газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

Прокуратура Дніпропетровської області заявила про початок кримінального провадження за фактом виявлення примірників газети «Новороссия» сепаратистського змісту 22 червня у Дніпропетровську.

 

22 червня в Маріуполі (Донецька обл.) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

21 червня у Кривому Розі СБУ відкрила кримінальне провадження за розповсюдження газети «Новороссия» та листівок «ДНР»

 

20 червня Служба безпеки України затримала у м.Новій Каховці (Херсонська обл.) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

17 червня в м.Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия».

 

Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в м.Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у м.Нова Каховка (Херсонська область).

 

18 червня в місті Маріуполі (Донецька область) шість осіб у цивільному одязі, з автоматами і в масках побили і викрали редактора газет «Вестник Приазовья» та «Хочу в СССР» Сергія Долгова, а всю оргтехніку, що належить «Вестнику Приазовья», вилучили. На думку колег Сергія Долгова, його могли викрасти спецпризначенці з маріупольського батальйону «Азов». Батальйон «Азов» і СБУ заявили, що не затримували пана Долгова. За словами представників маріупольської СБУ і прокуратури, редактора затримали в рамках боротьби з тероризмом, він перебуває в Запоріжжі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду