На Херсонщині СБУ затримала розповсюджувачів сепаратиської газети «Новороссия»

На Херсонщині СБУ затримала розповсюджувачів сепаратиської газети «Новороссия»

24 Червня 2014
4915

На Херсонщині СБУ затримала розповсюджувачів сепаратиської газети «Новороссия»

4915
На Херсонщині СБУ затримала розповсюджувачів сепаратиської газети «Новороссия»
На Херсонщині СБУ затримала розповсюджувачів сепаратиської газети «Новороссия»

20 червня Служба безпеки України затримала у м.Нова Каховка (Херсонська обл.) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия». Про це повідомляє інформагентство УНН з посиланням на прес-центр СБУ.

 

Співробітники СБУ затримали одного із зловмисників «на гарячому», коли той отримував посилку від організатора з м.Донецька у відділенні кур'єрської служби. У відділенні було виявлено тираж газети «Новороссия». В СБУ повідомили, що у випуску видання  містяться заклики до зміни територіальної цілісності та насильницького захоплення влади в Україні. Після цього було затримано й спільника розповсюджувача сепаратистської преси.

 

21 червня слідчими УСБУ в Херсонській області обом зловмисникам було повідомлено про підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу (вчинення насильницьких дій, спрямованих на повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади).

 

Цього ж дня співробітники СБУ у співпраці з міліцією затримали мешканця м.Херсона, у помешканні якого вилучено агітаційні матеріали на підтримку терористів на Сході, які цей громадянин отримав кур'єрською службою з Донецька. За грошову винагороду зловмисник мав розповсюджувати ці матеріали під час заходів, які мали пройти у місті 22 червня.

 

«Факт поширення сепаратистської символіки планувалося зафіксувати на відео для подальшого використання проросійськими ЗМІ  у сфабрикованих сюжетах про нібито підтримку херсонцями ідеї відокремлення південно-східної частини України», - повідомляє УНН.

 

21 червня слідчими УСБУ в Херсонській області зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, 22 червня в м.Маріуполі (Донецька обл.) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 17 червня в м.Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия». Вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації «ДНР» були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України. Зокрема, масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в м.Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у м.Нова Каховка (Херсонська область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду