У Полтаві затримано диверсантів із накладом газети «Новороссия» - народний депутат

У Полтаві затримано диверсантів із накладом газети «Новороссия» - народний депутат

25 Червня 2014
3451

У Полтаві затримано диверсантів із накладом газети «Новороссия» - народний депутат

3451
У Полтаві затримано диверсантів із накладом газети «Новороссия» - народний депутат
У Полтаві затримано диверсантів із накладом газети «Новороссия» - народний депутат

У м.Полтаві затримано групу осіб, які мали намір поширювати газету сепаратистського змісту «Новороссия». Про це повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву під час прес-конференції в м.Кременчуці (Полтавська обл.) народного депутата України Сергія Капліна (партія «УДАР»).

 

За його словами, у Полтаві під час затримання групи диверсантів, які збиралася поширювати в регіоні газету «Новороссия», було вилучено тираж газети, а також схеми і плани з її поширення.

 

«Вони збиралися втягнути Полтавську область в цей сепаратистський парад і влаштувати в області дестабілізацію обстановки», - заявив нардеп.

 

Водночас Сергій Каплін не повідомив подробиць інциденту, пославшись на таємницю слідства. «Незабаром цю інформацію ЗМІ надасть облуправління СБУ», - додав він.

 

Нагадаємо, прокуратура Дніпропетровської області заявила про початок кримінального провадження за фактом виявлення примірників газети «Новороссия» сепаратистського змісту 22 червня у м.Дніпропетровську.

 

22 червня в м.Маріуполі (Донецька обл.) невідомі особи в балаклавах і камуфляжі знищили друкарський цех і тираж газети «Новороссия», яка є «друкованим органом» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

 

20 червня Служба безпеки України затримала у м.Нова Каховка (Херсонська обл.) двох місцевих мешканців, які розповсюджували газету сепаратистського змісту «Новороссия».

 

17 червня в м.Харкові Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия». Вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації «ДНР» були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України. Зокрема, масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в м.Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у м.Нова Каховка (Херсонська область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду