Під час презентації «Відкритого доступу» в Трускавці вимкнули світло і повідомили про замінування

25 Жовтня 2013
13169
25 Жовтня 2013
23:50

Під час презентації «Відкритого доступу» в Трускавці вимкнули світло і повідомили про замінування

13169
Під час презентації «Відкритого доступу» в Трускавці вимкнули світло і повідомили про замінування

У Трускавці за 5 хвилин до початку показу альманаху «Відкритий доступ» зникло світло. Про це «Українській правді» повідомила журналістка і активістка руху «Стоп цензурі» Наталя Соколенко.

 

За цією інформацією, показ фільму мав розпочатися в приміщенні «Народного дому» о 18:00. Перед початком сеансу до місцевого відділення електромережі надійшов наказ про термінову заміну приладів, що спричинило перебої в електропостачанні.

 

Після того, як організатори кіносеансу залучили зовнішні носії електроенергії і показали першу новелу про Межигір'я, до зали увійшов начальник міської міліції підполковник Малиш. Він повідомив, що приміщення заміноване, і попросив присутніх залишити будівлю.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», демаршами покази альманаху про Закон про доступ до публічної інтформації в дії супроаоджувалися в Києві, Броварах, Феодосії, Сімферополі, Миколаєві.

 

Організатори презентації документального альманаху «Відкритий доступ» заявили, що до системних зривів показу фільму може бути причетна влада. Адже  у першій новелі альманаху  йдеться про журналістське розслідування щодо президентської резиденції «Межигір'я».

 

Журналісти та громадські активісти вимагають від президента України Віктора Януковича особисто відреагувати на ситуацію та гарантувати конституційне право громадян на доступ до інформації, а саме подальший безперешкодний показ документального альманаху «Відкритий доступ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13169
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду