В Києві вчетверте відбудеться міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015

В Києві вчетверте відбудеться міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015

15 Квітня 2015
2755
15 Квітня 2015
12:22

В Києві вчетверте відбудеться міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015

2755
В Києві вчетверте відбудеться міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015
В Києві вчетверте відбудеться міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015

З 22 по 26 квітня проходитиме четвертий Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2015, на якому будуть показані майже дві сотні короткометражних фільмів з усього світу. У рамках #KISFF2015 також відбудуться кіношкола і майстерня допомоги режисерам, повідомляють організатори фестивалю.

 

Головною локацією фестивалю у Києві залишиться кінотеатр «Кінопанорама», ретроспективні покази будуть проходити у столичному Домі кіно, додаткові кінопокази відбудуться в літньому амфітеатрі «Ракушка» в Маріїнському парку. У програмі фестивалю цього року представлено близько 200-х фільмів, які буде розбито на 25 блоків. Основна кількість стрічок представлені іноземними митцями, деякі з них будуть об'єднані в національні блоки: «Шведська панорама», «Шотландські короткометражки», «Кімната в Бухаресті» чи «Океанія», а інші - в тематичні добірки на різні значущі теми - авангард, відносини, гумор, сім'я, кохання, ставлення до кіно.

 

Цього року окрім звичної «Національної панорами» українських стрічок буде представлено програму «Короткі метрики», що складається з українських коротких фільмів для дітей.

 

В день відкриття  фестивалю буде представлено прем'єру альманаху з 70-ти однохвилинних стрічок «Фільм, що купує кінотеатр» - унікальний проект, що був створений режисерами, музикантами, поетами та активістами Portishead, Марк Казінс, Бен Ріверс, Ніколас Роуг, Efterklang та іншими. Ціль проекту була проста - врятувати незалежний кінотеатр Cube Microplex, що заходиться в Бристолі (Великобританія).

 

Однією зі спеціальних програм Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів 2015 (#KISFF2015) стане добірка фільмів на ЛГБТ-тематику, об'єднана в блок Out&Proud. Програма складається із 7 стрічок представників полярно різних країн: Швеції, Швейцарії, Лівану, Великої Британії, Грузії. Основна мета події - показати, що кіно  з тематикою про лесбійок геїв, бісексуальних та трансгендерних людей не носить пропагандистський характер, а є рефлексією митців на світ, в якому ми живемо.

 

«Одним із завдань фестивалю є як найширше представлення різнопланових тематичних та форматних розгалужень короткого метру в світі, тому для нас важливо компілювати програми не тільки за національним чи часовим фактором, а і за іншими, до прикладу: соціальними чи гендерними. Так були реалізовані окремі секції попередніх фестивалів, такі як: Жіночий відео-арт, програма FemLink. Звернувшись цього року до ЛГБТ-напрямку, ми дамо можливість українському кіноглядачеві подивитися на питання ЛГБТ тематики в сучасному короткометражному кіно не як на інструмент пропаганди чи спекуляції, а як на частину мистецького простору», - сказав Кирило Марікуца, директор Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів.

 

В фільмах йдеться про те, що як би безжалісно б це не звучало, бажання бути самими собою і любити може трактуватися як злочин. Рівність, братерство, справедливість, лозунг французького народу, не  справджується для героїв картин. Історії різних людей, у різних куточках світу, де іноді система є важливішою за людське життя. Серед картин - переможець спеціалізованого конкурсу Берлінале - Teddy Awards розповідає про відносини між чоловіками в країні, де це карається стратою.

 

Детальніше ознайомитися з фільмами програми можна на сайті: www.kisff.org/out-and-proud-ukr.

 

Подія організовується спільно з представництвом Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні. «Для нас як для «зеленого» фонду  наріжним питанням є соціальна справедливість, зокрема, щодо питань, що стосуються гендеру та сексуальної орієнтації. Ми підтримуємо программу "Out & Proud" на кінофестивалі, оскільки життя ЛГБТ-людей має бути так само показано на великому екрані, як і життя інших людей, а в Україні гомосексуальних та трансгендерних людей суспільство намагається активно не помічати», - сказала Ганна Довгопол, координаторка програми «Гендерна демократія» представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

 

З детальним розкладом та описом фільмів фестивалю можна ознайомитися на сайті кінофестивалю.

 

 

 

 

«Ми дуже раді, що Валентин Васянович став членом журі фестивалю, адже він є дійсним членом Європейської кіноакадемії, оператором та продюсером фільму «Плем'я» і режисером короткометражного фільму «Проти сонця», що в 2005 році отримав спеціальний приз журі найважливішого форуму короткого метру Clermont-Ferrand Short Film Festival. Іще одним членом журі стане британський режисер болгарського походження Дімітр Кутманов, випускник Едінбурської академії, який спеціалізуєтеся на авангардному та аналоговому кінематографі», - сказав  директор Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2015 Кирило Марікуца.

 

Новим проектом кінофестивалю цього року стане освітня програма для режисерів Short Doctoring, яка буде реалізована разом з компанією 435 FILMS. Основна мета ініціативи - допомогти молодим режисерам та продюсерам створювати короткометражні фільми в сучасних українських реаліях. Консультувати будуть відомі експерти Олег Кохан, Світлана Зінов'єва, Віктор Приходько, Олена Фетісова та Денис Іванов. Участь безкоштовна, подати заявку можна на сайті #KISFF2015.

 

Цього року знову діятиме кіношкола Short Film School, яка організовується спільно з Kyiv Academy of Media Arts - освітнім партнером фестивалю. В програмі - структуровані лекції від українських спеціалістів міжнародного рівня, виступи яких будуть ексклюзивними для фестивалю, та закордонних гостей, які отримали знання в кращих кіновишах світу та досвід у різних сферах кіновиробництва. Участь безкоштовна, проте обов'язкова попередня реєстрація.

 

Огранізатори зазначають, що #KISFF2015 залишається лояльним до глядачів, ціна квитка носитиме символічний характер, абонементи, що дають право доступу на всі покази фестивалю, можна придбати на сайті (також у продажу вже наявні квитки).

 

Нагадаємо, 5 квітня Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів #KISFF2014 провів покази стрічок на підтримку столичного кінотеатру «Кінопанорама», який постраждав від пожежі 8 січня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду