Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко

Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко

12 Лютого 2015
7051
12 Лютого 2015
12:19

Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко

7051
Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко
Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що в ході Мінських переговорів досягнута домовленість про швидке звільнення льотчиці, народного депутата, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко. Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНІАН.  

 

Нагадаємо, 10 лютого Басманний районний суд Москви відмовив у задовільненні скарги Надії Савченко на зміну запобіжного заходу і продовжив її арешт до 13 травня.

 

При цьому її адвокати пропонували суду змінити запобіжний захід з арешту на домашній арешт - на території готелю при Посольстві України у Москві. Один з адвокатів Ілля Новіков заявив, що захист готовий погодитися на будь-яку заставу. Також він говорив, що Надію Савченко можна звільнити під особисте поручительство Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

 

Адвокати Надії Савченко будуть оскаржувати рішення Басманного районного суду Москви. Вони також подали заяву в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) із проханням терміново прийняти «попередні заходи» для розгляду справи Надії Савченко.

 

Нагадаємо, льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року і продовжує по сьогоднішній день, тобто 62 дні. Таким чином пані Савченко протестує проти неправомірно висунутих їй у РФ звинувачень. У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України. 

 

У лютому на підтримку Надії Савченко про голодування оголосили члени Європарламенту. Першим акцію розпочав депутат з Литви Пятрас Ауштрявічюс. До нього приєдналися колеги з Іспанії, Польщі та Чехії, а тоді й з інших країн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду