detector.media
12.02.2015 12:19
Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко
Надію Савченко звільнять найближчим часом – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко заявив, що в ході Мінських переговорів досягнута домовленість про швидке звільнення льотчиці, народного депутата, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко. Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНІАН.  

 

Нагадаємо, 10 лютого Басманний районний суд Москви відмовив у задовільненні скарги Надії Савченко на зміну запобіжного заходу і продовжив її арешт до 13 травня.

 

При цьому її адвокати пропонували суду змінити запобіжний захід з арешту на домашній арешт - на території готелю при Посольстві України у Москві. Один з адвокатів Ілля Новіков заявив, що захист готовий погодитися на будь-яку заставу. Також він говорив, що Надію Савченко можна звільнити під особисте поручительство Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

 

Адвокати Надії Савченко будуть оскаржувати рішення Басманного районного суду Москви. Вони також подали заяву в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) із проханням терміново прийняти «попередні заходи» для розгляду справи Надії Савченко.

 

Нагадаємо, льотчиця розпочала голодування 13 грудня 2014 року і продовжує по сьогоднішній день, тобто 62 дні. Таким чином пані Савченко протестує проти неправомірно висунутих їй у РФ звинувачень. У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України. 

 

У лютому на підтримку Надії Савченко про голодування оголосили члени Європарламенту. Першим акцію розпочав депутат з Литви Пятрас Ауштрявічюс. До нього приєдналися колеги з Іспанії, Польщі та Чехії, а тоді й з інших країн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY