Суд у Москві залишив Надію Савченко під вартою до 13 травня - адвокати оскаржуватимуть

Суд у Москві залишив Надію Савченко під вартою до 13 травня - адвокати оскаржуватимуть

10 Лютого 2015
4837

Суд у Москві залишив Надію Савченко під вартою до 13 травня - адвокати оскаржуватимуть

4837
Суд у Москві залишив Надію Савченко під вартою до 13 травня - адвокати оскаржуватимуть
Суд у Москві залишив Надію Савченко під вартою до 13 травня - адвокати оскаржуватимуть

Сьогодні, 10 лютого, Басманний районний суд Москви відмовив задовольнити скаргу української льотчиці Надії Савченко на зміну запобіжного заходу і продовжив її арешт до 13 травня. Про це повідомляє УНІАН.

 

Таке рішення оголосив сумнозвісний суддя Артур Карпов, відомий за процесом над адвокатом Сергієм Магнітським, який помер у московському ізоляторі «Матроська тиша», де зараз перебуває Надія Савченко. Суддя наразі числиться у санкційному  «списку Магнітського».

 

Адвокати української льотчиці Надії Савченко пропонували суду змінити запобіжний захід з арешту на домашній арешт - на території готелю при Посольстві України у Москві. Один з адвокатів Ілля Новіков заявив, що захист готовий погодитися на будь-яку заставу. Також він говорив, що Надію Савченко можна звільнити під особисте поручительство Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

 

«Варіант з обранням запобіжного заходу у вигляді простої підписки про невиїзд також не виключається... Я вважаю, що ті, хто знає мою підзахисну Савченко хоча б за публікаціями та заявами на суді, погодяться з тим, що ... навряд чи можна всерйоз розглядати заяву слідства про те, що є ризик, що вона сховається від слідства. Вона не буде тікати від Слідчого комітету, у неї є всі підстави зневажати Слідчий комітет, а українці не тікають від того, кого вони зневажають», - сказав Ілля Новіков.

 

Він звернувся до суду із проханням обрати будь-яку міру запобіжного заходу, крім утримання під вартою, «оскільки Савченко це вб'є».

 

Натомість слідчі і прокуратура заявили, що виступають проти зміни запобіжного заходу і вимагають продовження арешту. Після оголошення вимоги слідства і прокуратури продовжити строк її утримання під вартою Надія Савченко сказала: «Я продовжую голодування, сьогодні 60-й день, до дня мого повернення до України - як вкрали, так і поверніть, або до дня смерті в Росії. Я стомилася ходити у ваш цирк».

 

 Суд не зглянувся на голодування і фізичний стан Надії Савченко

 

Адвокати української льотчиці  мають намір оскаржити у Московському міському суді сьогоднішнє рішення Басманного суду про продовження терміну її арешту до 13 травня.

 

Під час засідання пристави Басманного суду Москви виштовхали із залу суду матір і сестру народного депутата України Надії Савченко. За словами адвоката українки Миколи Полозова, матері обвинувачуваної стало погано, після чого пристави і «виштовхнули її із залу суду».

 

Нагадаємо, Надія Савченко заявляє, що відмовлятиметься від їжі, доки суд не змінить їй запобіжний захід.  

 

Сьогодні, 10 лютого, народний депутат («Радикальна партія Олега Ляшка»), перший командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук заявив, що це він коригував вогонь артилерії у бою, в якому загинули російські кореспондент каналу «Россия 1» Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин, і у смерті яких звинувачують у РФ українського пілота Надію Савченко.

 

Адвокати народного депутата, делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Надії Савченко подали заяву в Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) із проханням терміново прийняти «попередні заходи» для розгляду її справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду