Понад 6 депутатів Європарламенту голодують на підтримку Савченко

Понад 6 депутатів Європарламенту голодують на підтримку Савченко

7 Лютого 2015
6817

Понад 6 депутатів Європарламенту голодують на підтримку Савченко

6817
Понад 6 депутатів Європарламенту голодують на підтримку Савченко
Понад 6 депутатів Європарламенту голодують на підтримку Савченко

Депутати Європардламенто голодують на підтримку української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Про це повідомляє Delfi.

 

Як писала «Детектор медіа», першим акцію розпочав депутат з Литви Пятрас Ауштрявічюс. До нього приєдналися колеги з Іспанії, Польщі та Чехії.

 

Як зазначає «Радіо Собода», у п'ятницю голодує європарламентар з Чехії Міхаела Шойдрова. Пізніше до ініціативи приєднаються євродепутати від Литви, ліберал Антанас Гуога і консерватор Ґабріелюс Ландсберґіс, члени Європарламенту від Іспанії, Польщі та Чехії Беатрис Бастеречеа, Юлія Пітера, Павло Свобода та інші.

 

«Цією акцією ми, члени Європарламенту, хочемо звернути увагу на те, що в Росії майже два місяці голодує, перебуває в жахливих умовах українська льотчиця», - коментує пан Ауштрявічюс.

 

Адвокат ув'язненої Ніколай Полозов так описує стан Надії Савченко: «Жінка, яку я бачив півроку тому в воронезькому ізоляторі, значно відрізняється від того вигляду, якого вога набула зараз. Пергаментна шкіра, запалі щоки, одяг на ній як на вішалці. Сказати, що її стан здоров'я задовільний, напевно, було б неправильно. Вона тримається, але вона тримається в чому за рахунок приголомшливою сили волі і мужності».


У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає. Її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України.

 

Надія Савченко заявила, що продовжуватиме голодування, поки суд не змінить їй запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт чи інший захід. 28 січня Парламентська асамблея Ради Європи постановила звільнити Надію Савченко протягом 24 годин та повернути її до України або передати третій стороні, однак у Росії відмовилися від виконання цієї резолюції.

 

Басманний районний суд Москви розгляне скаргу захисту щодо статусу народного депутата України Надії Савченко як делегата Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) 19 лютого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду