Новий міністр культури вимагає маркування книжок з ненормативною лексикою

Новий міністр культури вимагає маркування книжок з ненормативною лексикою

17 Грудня 2014
5897
17 Грудня 2014
17:37

Новий міністр культури вимагає маркування книжок з ненормативною лексикою

5897
Новий міністр культури вимагає маркування книжок з ненормативною лексикою
Новий міністр культури вимагає маркування книжок з ненормативною лексикою

Новопризначений  віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко виступає проти використання ненормативної лексики у літературних творах без належного попередження читачів. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Insider.

 

«Нещодавно [...] завершив "Лексикон інтимних міст" Андруховича. Ледь-ледь завершив (сміється - ред.). Якось я перестав сприймати такі фривольні тексти. Думаю, що якщо в книзі є ненормативна лексика, то про це треба писати. Бо от, наприклад, візьме моя дочка цю книгу і почне читати, а я проти того, щоб вона читала текст із ненормативною лексикою», - сказав міністр, відповідаючи на запитання про книги, які він прочитав останнім часом.

 

Також пан Кириленко запевнив, що Мінкультури виступає за збереження пільг для книговидавців і кіновиробників. «Ми зараз якраз працюємо над тим, щоб зберегти податкові пільги для книговидавців. Якщо не повністю, то значною мірою ще на один рік ці податкові пільги, думаю, вдасться зберегти. До речі, така сама проблема постала зараз і для кіно, яке також має пільги», - сказав міністр.

 

Варто нагадати, що попередній віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич заявляв, що уряд планує впровадити ліцензування і квотування продажу російської книжкової продукції.

 

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрований законопроект №1316 «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підтримки вітчизняної видавничої діяльності)», яким пропонується звільнити від оподаткування прибуток видавництв, видавничих організацій, підприємств поліграфії, розповсюджувачів книжкової продукції, отриманий ними від діяльності з виготовлення на території України книжкової продукції, та розповсюдження книжкової продукції виробленої в Україні, крім продукції еротичного характеру.

 

Авторами законопроекту є народні депутати Микола Княжицький («Народний фронт»), Вадим Денисенко («Блок Петра Порошенка»), Сергій Тарута (позафракційний), Ірина Подоляк («Самопоміч»), Олена Кондратюк («Батьківщина»), Віктор Єленський («Народний фронт»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5897
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду