Колектив Вінницької ОДТРК не хоче зміни керівника телеканалу

Колектив Вінницької ОДТРК не хоче зміни керівника телеканалу

28 Березня 2014
9188
28 Березня 2014
15:33

Колектив Вінницької ОДТРК не хоче зміни керівника телеканалу

9188
Колектив Вінницької ОДТРК не хоче зміни керівника телеканалу
Колектив Вінницької ОДТРК не хоче зміни керівника телеканалу

Колектив Вінницької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «Вінтера» заявляє,  що не хоче зміни керівництва каналу та висловлює довіру його теперішньому керівникові Любов Коваленко (на фото). Про це йдеться у заяві колективу на сайті «Вінтери».

 

Виступити із офіційним зверненням працівників «Вінтери» спонукали, як вони пишуть, численні неофіційні повідомлення і заклики про зміну очільників каналу.

 

«Останнім часом штучно створюється інформаційне напруження щодо діяльності телерадіокомпанії «Вінтера»  та її керівника Л.Г.Коваленко. Це і спілкування в соціальних мережах у відверто образливому стилі, це і прямий психологічний тиск на журналістів та інших працівників компанії, яких в розмовах налаштовують на неминучу зміну керівництва, це і погрози про те, щоб ми очікували візити людей у масках і з "коктейлями Молотова"», - йдеться у повідомленні.

 

Співробітники ТРК заявляють, що в телерадіокомпанії створена стабільна творчо-виробнича атмосфера й закликають не втручатись у їхню діяльність.

 

«Колектив телерадіокомпанії «Вінтера»  висловлює повну довіру генеральному директору Любові Коваленко і звертається до всіх опонентів не заважати нам працювати і не втручатись у внутрішні справи компанії», - йдеться у зверненні колективу компанії. 

 

Як повідомляє сайт «Вінниця.ОК», вчора, 27  березня у Вінницькі обласній телерадіокомпанії «Вінтера»  відбулася  зустріч керівництва області та громадських активістів з колективом компанії.

 

На зустрічі Любов Коваленко зазначила, що останнім часом у зв'язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в області колективу «Вінтери»  все частіше доводиться працювати в умовах тиску з боку «радикально налаштованої частини громадської спільноти». Гендиректор каналу також розповіла, що після втручання Комісії з питань свободи слова, компанія організувала прямі ефіри з обласного Майдану, онлайн-трансляції народного віче, активізувала політичні дискусії з представниками опозиційних сил у прямому ефірі каналу ВДТ-6 та обласного радіо. Проте, за її словами, напади на керівництво телерадіокомпанії не припиняються, перешкоджаючи нормальній роботі колективу.

 

У свою чергу, голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник сказав,  що буде у своїй діяльності жорстко дотримуватись норм законодавства, зокрема ст. 24 «Закону про інформацію», тобто про будь-який тиск чи цензуру не йдеться.

 

«Залишаю за собою право щодо реагування на окремі звернення громадян, в тому числі й у ході виконання положень Меморандуму, підписаному обласною владою з представниками громадянського суспільства 25 січня 2014 року. Якщо виникне така необхідність,то задля недопущення загострення конфліктних моментів, які мають місце в даний час, для об'єктивної оцінки роботи обласної телерадіокомпанії я буду звертатись в Держкомтелерадіо», - сказав чиновник.

 

Як нагадує сайт «Вінниця.ОК», лідери Народної ради (органу, що був створений активістами вінницького Євромайдану) при підписанні у січні Меморандуму для звільнення захопленого приміщення облради вимагали від влади звільнити керівника державної телекомпанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду