На каналі «Інтер» розповіли, як показуватимуть чемпіонат світу з футболу

На каналі «Інтер» розповіли, як показуватимуть чемпіонат світу з футболу

12 Червня 2018
10431
12 Червня 2018
15:41

На каналі «Інтер» розповіли, як показуватимуть чемпіонат світу з футболу

10431
Глядачам обіцяють, крім щоденних трансляцій матчів, інтерв'ю з кращими футболістами світу, «Щоденники ЧС-2018» та програму «Велика гра»
На каналі «Інтер» розповіли, як показуватимуть чемпіонат світу з футболу
На каналі «Інтер» розповіли, як показуватимуть чемпіонат світу з футболу

Про це повідомила прес-служба телеканалу «Інтер».  

«Говорити про футбол ми будемо, орієнтуючись на максимально широку аудиторію», - зазначив коментатор футбольних матчів Роман Кадемін, який, як повідомлялося раніше, висвітлюватиме події мундіалю разом із колегами - футбольними коментаторами Олександром Тингаевим, Володимиром Кобельковим, Юрієм Кириченком.

Крім щоденних трансляцій матчів у прямому ефірі, у програмі «Ранок з Інтером» планується показувати сюжети з місця проведення матчів і інтерв'ю з футболістами.

«Знімальні групи програми побувають у всіх містах, що приймають чемпіонат, хоча відстань між крайніми стадіонами ЧС-2018 більше трьох тисяч кілометрів (Єкатеринбург і Калінінград)», - йдеться в повідомленні.

Кожен будній день у вечірньому праймі телеканалу виходитимуть півгодинні «Щоденники ЧС-2018».

По суботах і неділях на «Інтері» - програма «Велика гра» з Жанною Тихоновою та Романом Кадеміним. У прямому ефірі разом з українськими футболістами і тренерами ведучі обговорюватимуть матчі й аналізуватимуть варіанти подальшого розвитку подій.

Розклад ігор, результати матчів, переміщення збірних в турнірній таблиці за підсумками проведених ігор, а також новини ЧС-2018 можна знайти також на спеціальному онлайн-ресурсі football.inter.ua, зазначено в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», матчі фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2018 року будуть ексклюзивно показані на телеканалах «Інтер» і НТН з 14 червня по 15 липня. 

Нагадаємо, НСТУ вела перемовини з двома комерційними мовниками щодо продажу субліцензійних прав на трансляцію Чемпіонату світу з футболу.

Один із цих мовників – телеканал «Україна», з яким ще у 2013 році було досягнуто попередніх домовленостей про субліцензування частини прав на трансляцію ЧС-2018. Але в лютому 2018 року «Медіа Група Україна» вирішила, як і НСТУ, відмовитися від трансляції Мундіалю в Росії.

Другий мовник – комерційний телеканал, назву якого пан Аласанія не міг розголошувати (із джерел було відомо, що це «Інтер»). Переговори із цим каналом почалися ще навесні 2017 року, коли голова правління НСТУ вперше повідомив про наміри не транслювати Чемпіонат світу з футболу в Росії.

Нагадаємо, в листопаді в НСТУ повідомили, що можуть відмовитися від показу Чемпіонату світу з футболу, який проходитиме влітку в Росії, оскільки ця трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України. 

1 лютого Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. Водночас деякі українські журналісти отримали акредитацію на Чемпіонат світу 2018 року з футболу в Росії безпосередньо через ФІФА. 

10 лютого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що загальнонаціональний телеканал НСТУ «UA: Перший» відмовився транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії та права на трансляцію якого було куплено ще у 2013 році.

«Медіа Група Україна» заявила, що вважає неможливою трансляцію на території України Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії, та хоче через суд анулювати свої попередні домовленості з НСТУщодо субліцензійних прав на трансляцію.

6 червня 2018 року Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики більшістю голосів підтримав проект постанови №8343 «Про недопущення трансляції в Україні заходів, що відбуватимуться на території Російської Федерації, якщо їх трансляція порушує законні права та інтереси громадян України, внесений народними депутатами України Олегом Ляшком, Олегом Березюком, Ігорем Мосійчуком тощо, яким пропонується заборонити трансляції в Україні офіційних заходів в рамках Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Фото: «Інтер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10431
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду