«Інтер» повідомив, хто в Україні коментуватиме чемпіонат світу з футболу-2018

«Інтер» повідомив, хто в Україні коментуватиме чемпіонат світу з футболу-2018

5 Червня 2018
3226
5 Червня 2018
12:16

«Інтер» повідомив, хто в Україні коментуватиме чемпіонат світу з футболу-2018

3226
Чемпіонат світу з футболу-2018, права на трансляцію матчів якого в Україні отримала Inter Media Group, коментуватиме відомий телеведучий і спортивний журналіст Роман Кадемін
«Інтер» повідомив, хто в Україні коментуватиме чемпіонат світу з футболу-2018
«Інтер» повідомив, хто в Україні коментуватиме чемпіонат світу з футболу-2018

Про це повідомила прес-служба телеканалу «Інтер».

За словами самого Романа Кадеміна, він працюватиме не один, а «в професійній команді».

«Разом зі мною матчі коментуватимуть Олександр Тингаєв, Олександр Сукманскій, Юрій Кириченко. Крім того, ми плануємо залучати до коментарів зірок футболу і авторитетних експертів», - розповів коментатор.

Також Роман Кадемін вважає «як мінімум дивними» заяви деяких своїх колег-спортивних коментаторів щодо того, що вони відмовляються коментувати чемпіонат світу з футболу-2018.

«Це реально упущена можливість бути причетним до історичного моменту, реалізувати свої творчі амбіції перед такою масштабною аудиторією. Іншого такого шансу може не бути, - зазначив пан Кадемін. - Спілкуючись з колегами, бачу, як горять їхні очі. І мені дуже шкода тих, хто цього не розуміє».

Роман Кадемін має досвід роботи зокрема під час ЧС-2006 в Німеччині, коли телеканал «Інтер» також був офіційним мовником на території України, а телеведучий працював з місця події. Крім того, він у різні роки коментував матчі національної збірної України у відбіркових турнірах до чемпіонатів світу та Європи.

Як повідомляв «Детектор медіа», матчі фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2018 року будуть ексклюзивно показані на телеканалах «Інтер» і НТН з 14 червня по 15 липня. 
Національна суспільна телерадіокомпанія України продала медіахолдингу Inter Media Group субліцензійні права на телевізійну трансляцію фінальної частини Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії. Права на інтернет-трансляцію залишилися в НСТУ, яка розраховує їх теж продати.

Нагадаємо, НСТУ вела перемовини з двома комерційними мовниками щодо продажу субліцензійних прав на трансляцію Чемпіонату світу з футболу.

Один із цих мовників – телеканал «Україна», з яким ще у 2013 році було досягнуто попередніх домовленостей про субліцензування частини прав на трансляцію ЧС-2018. Але в лютому 2018 року «Медіа Група Україна» вирішила, як і НСТУ, відмовитися від трансляції Мундіалю в Росії.

Другий мовник – комерційний телеканал, назву якого пан Аласанія не міг розголошувати (із джерел було відомо, що це «Інтер»). Переговори із цим каналом почалися ще навесні 2017 року, коли голова правління НСТУ вперше повідомив про наміри не транслювати Чемпіонат світу з футболу в Росії.

Нагадаємо, в листопаді в НСТУ повідомили, що можуть відмовитися від показу Чемпіонату світу з футболу, який проходитиме влітку в Росії, оскільки ця трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України. 1 грудня НСТУ не транслювала жеребкуваннягрупового етапу Чемпіонату світу з футболу – 2018.

1 лютого Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії. Водночас деякі українські журналісти отримали акредитацію на Чемпіонат світу 2018 року з футболу в Росії безпосередньо через ФІФА. 

10 лютого голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що загальнонаціональний телеканал НСТУ «UA: Перший» відмовився транслювати Чемпіонат світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії та права на трансляцію якого було куплено ще у 2013 році.

«Медіа Група Україна» заявила, що вважає неможливою трансляцію на території України Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії, та хоче через суд анулювати свої попередні домовленості з НСТУщодо субліцензійних прав на трансляцію.

14 травня на розгляд Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики був направлений проект постанови, яким пропонується заборонити трансляції в Україні офіційних заходів в рамках Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в Росії.

Фото: «Інтер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3226
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду