Комітет свободи слова підтримав низку законопроектів про рекламу

Комітет свободи слова підтримав низку законопроектів про рекламу

12 Квітня 2017
1328
12 Квітня 2017
18:25

Комітет свободи слова підтримав низку законопроектів про рекламу

1328
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 12 квітня підтримав проект №6173 про внесення змін до закону «Про рекламу» і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні за основу.
Комітет свободи слова підтримав низку законопроектів про рекламу
Комітет свободи слова підтримав низку законопроектів про рекламу

Законопроект №6173  розроблений Міністерством охорони здоров'я України з метою врегулювання ситуації, що склалася у зв’язку із зловживанням особами, що реалізують дієтичні добавки населенню як лікарські засоби. Міністерство пропонує зміни до Закону України «Про рекламу» з питання заборони використання телефонів у рекламі дієтичних добавок.

Доповідач з цього питання секретар Комітету Олена Кондратюк запропонувала підтримати проект у першому читанні і добре доопрацювати до другого читання.

Члени громадської ради при Комітеті, юристи Олександр Дяченко та Ольга Большакова зауважили, що проект треба відхилити, бо нібито «з юридичної сили він не має сенсу».

Член Комітету Юрій Павленко вкотре наголосив, що уряд продовжує реєструвати неякісні законопроекти.

Більшістю голосів Комітет підтримав цей проект (утримався Юрій Павленко).

Крім того, Комітет одноголосно підтримав  проект закону № 2162-д в частині відання Комітету. За словами Олени Кондратюк, Комітет з питань охорони здоров’я врахував всі зауваження Комітету свободи слова, а саме вніс зміни, які стосувалися реклами у профільний закон «Про рекламу».

Також Комітет більшістю голосів підтримав проект закону № 6229 «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» у частині відання Комітету.

Нагадаємо, Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 12 квітня більшістю голосів відхилили законопроект № 5503 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення терміну «музичні твори» вітчизняного походження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1328
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду