До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі

До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі

21 Лютого 2017
1651
21 Лютого 2017
10:35

До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі

1651
Телевежі вартістю понад 30 млн грн збудують в місті Покровськ Донецької області, в селі Бахмутівка Луганської області та в селищі Чаплинка Херсонській області
До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі
До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, пише «Українська правда».

За його словами, вежі будуються за кошти місцевих бюджетів, оскільки в держбюджет через дефіцит не вдалося закласти необхідну суму.

Державний секретар Міністерства інформполітики Артем Біденко уточнив, що одна вежа обійдеться приблизно у 12-17 мільйоні гривень.

Телевежу в Покровську збудують висотою у 200 метрів замість нинішньої вежі в 69 метрів. Завдяки збільшенню висоти, вдасться охопити телесигналом 852 тис осіб (нині це 573 тис) та радіосигналом – 581 тис (нині 198 тис) .

Телевежа в Бахмутівці матиме 150 метрів замість чинної в 60 метрів. Кількість користувачів телесигналу збільшиться з 15 до 46 тисяч осіб, радіосигналу – з 42-х до 140 тис осіб.

Нинішня телевежа в Чаплинці має 92 метри, її піднімуть до 110 метрів. Кількість  користувачів телевізійного сигналу збільшиться з 35 тисяч до 37 тисяч, радіослухачів – з 22 до 44 тис користувачів.

Тука також пояснив, що основний час забирає не будівництво, а тривалі погоджувальні процедури.

«Це складне обладнання і важкий будівельний об'єкт, треба робити величезну кількість розрахунків, узгоджень, погоджень і основну частина часу займає саме паперова робота», –  пояснив він.

Нагадаємо, 5 грудня, у Слов’янську (Донецька область) за участі Петра Порошенка було відкрито телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано бойовиками у 2014 році. Телевежа передаватиме сигнал українських мовників. Загалом передавачі вежі транслюватимуть 15 загальноукраїнських TV-каналів і 7 радіостанцій. Радіус її покриття – 62 км.

9 лютого стало відомом, що 150-метрова телевежа, збудована біля села Чонгар Генічеського району Херсонської області, почала трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі.

20 лютого член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що у містах Скадовську та Лазурному (Херсонська область) найближчими місяцями встановлять передавачі для забезпечення цифрового телебачення на півдні області й на півночі окупованого Росією Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1651
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду