detector.media
21.02.2017 10:35
До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі
До кінця року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі
Телевежі вартістю понад 30 млн грн збудують в місті Покровськ Донецької області, в селі Бахмутівка Луганської області та в селищі Чаплинка Херсонській області

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, пише «Українська правда».

За його словами, вежі будуються за кошти місцевих бюджетів, оскільки в держбюджет через дефіцит не вдалося закласти необхідну суму.

Державний секретар Міністерства інформполітики Артем Біденко уточнив, що одна вежа обійдеться приблизно у 12-17 мільйоні гривень.

Телевежу в Покровську збудують висотою у 200 метрів замість нинішньої вежі в 69 метрів. Завдяки збільшенню висоти, вдасться охопити телесигналом 852 тис осіб (нині це 573 тис) та радіосигналом – 581 тис (нині 198 тис) .

Телевежа в Бахмутівці матиме 150 метрів замість чинної в 60 метрів. Кількість користувачів телесигналу збільшиться з 15 до 46 тисяч осіб, радіосигналу – з 42-х до 140 тис осіб.

Нинішня телевежа в Чаплинці має 92 метри, її піднімуть до 110 метрів. Кількість  користувачів телевізійного сигналу збільшиться з 35 тисяч до 37 тисяч, радіослухачів – з 22 до 44 тис користувачів.

Тука також пояснив, що основний час забирає не будівництво, а тривалі погоджувальні процедури.

«Це складне обладнання і важкий будівельний об'єкт, треба робити величезну кількість розрахунків, узгоджень, погоджень і основну частина часу займає саме паперова робота», –  пояснив він.

Нагадаємо, 5 грудня, у Слов’янську (Донецька область) за участі Петра Порошенка було відкрито телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано бойовиками у 2014 році. Телевежа передаватиме сигнал українських мовників. Загалом передавачі вежі транслюватимуть 15 загальноукраїнських TV-каналів і 7 радіостанцій. Радіус її покриття – 62 км.

9 лютого стало відомом, що 150-метрова телевежа, збудована біля села Чонгар Генічеського району Херсонської області, почала трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі.

20 лютого член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що у містах Скадовську та Лазурному (Херсонська область) найближчими місяцями встановлять передавачі для забезпечення цифрового телебачення на півдні області й на півночі окупованого Росією Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY