СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal

СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal

16 Лютого 2017
2231
16 Лютого 2017
17:49

СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal

2231
Служба безпеки України розпочала розслідування щодо олігарха, мецената і власника медіахолдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше опублікував колонку у The Wall Street Journal і виклав власне бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.
СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal
СБУ завела справу проти Віктора Пінчука через статтю у The Wall Street Journal

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко з посиланням на відповідь СБУ на депутатське звернення народного депутата Віктора Романюка (фракція «Народний фронт») до глави СБУ Василя Грицака.

«Головне слідче управління СБУ @ServiceSsu розслідує кримінальне впровадження щодо посягання #Пінчук'ом на територіальну цілісність України», - написала вона у своєму Twitter.

У своєму запиті народний депутат Віктор Романюк стверджував, що Віктор Пінчук у статті в The Wall Street Journal пропонує провести вибори на окупованих частинах Донецької і Луганської областей без поновлення контролю української влади, що може означати збереження на цих територіях влади сепаратистів.

У своїй відповіді нардепу Служба безпеки повідомляє, що обставини, викладені у депутатському зверненні, розслідуються Головним слідчим управлінням СБУ у кримінальному провадженні про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичної організації за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.110, ч.1 ст.258-3 КК України.

Як писав «Детектор медіа», Wall Street Journal опублікував статтю Віктора Пінчука, яка має назву «Україна повинна зробити болючі компроміси заради миру з Росією». В ній містяться наступні тези:

- Крим не повинен бути повернутий Україні - а сам зможе приєднатися, років через 15-20, коли Україна стане стабільною і процвітаючою країною;

- Вибори в ОРДЛО треба проводити навіть при тому, що Україна не отримає повний контроль над цими територіями і кордоном;

- Крим не повинен встати на шляху угоди з Росією, яка призведе до встановлення миру;

- Щоб не турбувати нервових сусідів, потрібно відкласти спроби стати членом ЄС і НАТО в найближчій або середньостроковій перспективі.

Стаття була опублікована 29 грудня 2016 року.

Згодом видання The Wall Street Journal опублікувало колонку заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва, в якій він відповідає на пропозиції олігарха, мецената і власника медіа-холдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше також опублікував колонку у The Wall Street Journal про своє бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2231
Читайте також
30.12.2016 17:47
Детектор медіа
11 246
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду